Onkologi och omvårdnad vid cancersjukdomar I

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Onkologi och omvårdnad vid cancersjukdomar I

Kursen inriktar sig i huvudsak på cancer hos vuxna och avser att ge fördjupad kunskap om cancerprevention, epidemiologi, cancerbiologi/patofysiologi och diagnostik av cancersjukdom. Kursen ger även ökad kunskap om befintliga/framtida medicinska/ kirurgiska behandlingsmetoder, strålbehandling och metoder för att identifiera behov av omvårdnad vid cancersjukdom.

Distanskursens upplägg: Kursen innehåller fem halv- eller heldagar med obligatoriska sammankomster. Fyra sammankomster sker via Zoom och en sammankomst sker på campus i Uppsala. Undervisningen är vanligtvis schemalagd på onsdagar och torsdagar och utgörs av seminarier och expertföreläsningar. Lärplattformen Studium används för webbföreläsningar, kommunikation, distribution av kursmaterial och inlämningsuppgifter.

Utöver de fem schemalagda sammankomsterna ingår två dagar verksamhetsförlagd utbildning för studenter som är legitimerade sjuksköterskor och inte har arbetat med cytostatika de senaste två åren. Den verksamhetsförlagda utbildningen planeras vid kursstart och behöver inte genomföras i Uppsala. För att kunna läsa kursen krävs en dator med internetanslutning samt headset och webbkamera.

Förkunskaper

Sjuksköterske-, fysioterapeut-, dietist- eller arbetsterapeutexamen samt minst ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska, fysioterapeut, dietist eller arbetsterapeut.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Onkologi och omvårdnad vid cancersjukdomar I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön