Onkologi och omvårdnad vid cancersjukdomar II

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Onkologi och omvårdnad vid cancersjukdomar II

Kursen inriktar sig i huvudsak på cancer hos vuxna och ger dig kunskaper om förekomst, etiologi, symtom, diagnostik och behandling vid de vanligast förekommande cancersjukdomarna. Kursen syftar även till att ge fördjupade kunskaper om specifik omvårdnad vid vanliga cancerdiagnoser. Planering och genomförande av ett individuellt kvalitetsutvecklingsarbete ingår. Ovanligare diagnoser och cancer hos barn behandlas översiktligt.

Distanskursens upplägg: Kursen innehåller fem halv- eller heldagar med obligatoriska sammankomster via Zoom. Undervisningen är vanligtvis schemalagd på onsdagar och torsdagar och utgörs av seminarier och expertföreläsningar. Studium används för webbföreläsningar, kommunikation, distribution av kursmaterial och inlämningsuppgifter. För att kunna delta i kursen krävs dator med internetanslutning samt headset och webbkamera.

Förkunskaper

Sjuksköterske-, fysioterapeut-, dietist- eller arbetsterapeutexamen samt minst ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska, fysioterapeut, dietist eller arbetsterapeut. Onkologi och omvårdnad vid cancersjukdomar I, 7,5 hp.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Onkologi och omvårdnad vid cancersjukdomar II

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön