Plats, politik och global uppvärmning

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Plats, politik och global uppvärmning

Den globala uppvärmingen påverkar såväl de platser som vi bor på som den politiska debatten om hur klimatförändringen och dess effekter ska begränsas. På den här kursen undersöker du relationen mellan plats, politik och klimatförändring med utgångspunkt i olika teman. Teman som behandlas är den globala uppvärmningens inverkan på klimat och miljö, politiska reaktioner på klimatförändringen, samt hur klimatförändringen påverkar relationen mellan plats och identitet.

Under kursens gång utvecklar du din förmåga att kritiskt reflektera över klimat- och miljöpolitik ur ett samhällsgeografiskt perspektiv. Du har möjlighet att undersöka verkliga fall samt bidra till den pågående debatten om klimatförändring, klimatpolitik och samhällsförändring.

Distanskursens upplägg: Kursen ges som nätbaserad utbildning utan fysiska träffar. För att gå kursen behöver du en dator med kamera, mikrofon och stabil internetuppkoppling. Kursen examineras genom skriftliga inlämningsuppgifter samt obligatoriska schemalagda möten online. Inlämningsuppgifterna laddas upp i den webbaserade lärplattformen, där du som student får återkoppling från läraren. Att läsa en kurs på distans innebär att du själv i hög grad bestämmer när du studerar, eftersom du inte är lika bunden till schemalagda lektioner. Tänk dock på att en distanskurs kräver lika stor arbetsinsats som en vanlig campuskurs.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Plats, politik och global uppvärmning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön