Politices kandidatprogram

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Uppsala
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Politices kandidatprogram

Vill du vara med och påverka den ekonomiska och politiska utvecklingen? Vill du lära dig att identifiera, strukturera och analysera politiska, juridiska och ekonomiska problem inom Sverige och i världen? Politices kandidatprogram i Uppsala ger dig förutsättningar att aktivt medverka i utveckling och förändring av olika delar av samhället.

Studierna ger dig en bred bas att stå på. Obligatoriska kurser är statskunskap A, nationalekonomi A, statistik och förvaltningsrätt. Din personliga profil får du genom att välja fördjupningsområde inom antingen freds- och konfliktkunskap, nationalekonomi, statskunskap (exempelvis europastudier, internationell politik, svensk politik och förvaltning), statistik eller utvecklingsstudier. Det finns också goda möjligheter till praktik och utlandsstudier.

Arbetsgivare finns såväl inom departement och myndigheter, intresseorganisationer, kommuner och regioner, som inom den privata sektorn och internationella organisationer med verksamhet både i Sverige och utomlands. Du kan även arbeta inom journalistik och media. Med en politices kandidatexamen kan du bland annat söka till Uppsala universitets masterprogram i politik (Politices masterprogram) och universitetets masterprogram i freds- och konfliktstudier.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 3b eller 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Engelska 6

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Politices kandidatprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön