Polsk film efter 1945

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Polsk film efter 1945

Den här kurser ger dig en översikt över den historiska utvecklingen av filmskapandet i Polen efter andra världskriget fram till idag samt den polska filmskolans betydelse i denna process. Du kommer även ha möjlighet att se ett urval av polska filmer som diskuteras på seminarier. Den teoretiska basen ska ge dig grunden och kunskaper för att i slutet av kursen kunna fördjupa sig i ett valt tema och skriva en essä.

Distanskursens upplägg: Kursen är helt nätbaserad. Du arbetar individuellt i stor utsträckning. Fem obligatoriska seminarier i form av videokonferenser på kvällstid förekommer. Arbetsuppgifter kommer att genomföras via internet. Programvara och delar av kursmaterialet som hör till kursen kommer att finnas tillgängligt via internet. Examination sker genom inlämningsuppgifter och avslutande essä.

Anmärkning: Kursen kan komma att ställas in vid för få sökande.

Förkunskaper

120 hp i polska inklusive ett självständigt arbete. Dessutom krävs kunskaper i svenska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till utbildning på grundnivå.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Polsk film efter 1945

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön