Praktik i samhällsgeografi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-10-15

Praktik i samhällsgeografi

Kursen består i huvudsak av arbetsplatsförlagd praktik. För antagning till kursen krävs att du har ordnat en praktikplats samt kan uppvisa ett intyg från arbetsgivaren med följande information:- praktikplatsens namn- vilken period praktiken ska genomföras- arbetsuppgifter under praktiken (i korthet)- praktikhandledarens namn och kontaktuppgifter

Intyget skickas till kulturgeografiska institutionen vid Uppsala universitet. Praktik kan endast ske på en av institutionen godkänd arbetsplats.

Observera att kursen går att påbörja när som helst under terminen förutsatt att praktiken omfattar tio veckors heltidsstudier inom terminens studieperiod.

Praktikkursen innehåller ett schemalagt seminarium med samtliga praktikstudenter under ledning av kursansvarig lärare. Praktikkursen examineras i form av en praktikrapport, samt genom att praktikplatsen intygar genomförd praktik.

Att tänka på när du söker praktikkursen

Som sökande reservplaceras du i både urval 1 och 2. Efter att du har skickat in intyg över beviljad praktikplats och fått praktikplatsen och din behörighet godkänd, kommer du att antas och registreras manuellt till praktikkursen av kulturgeografiska institutionen. Ansök till praktikkursen som prio 1. Eftersom du reservplaceras i väntan på godkänt intyg kan du fortfarande bli antagen på andra kurser ifall du inte hittar en praktikplats eller är förhindrad att genomföra praktik.

Förkunskaper

120 hp varav minst 90 hp samhällsgeografi/kulturgeografi inklusive kandidatuppsats om 15 hp.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Praktik i samhällsgeografi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön