Praktisk franska

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Praktisk franska

Praktisk franska är en kurs som blandar praktiska övningar - både skriftliga och muntliga - med genomgångar av olika språkliga drag som karakteriserar franskan. Du får öva din franska läsvana genom att läsa olika typer av dagsaktuella texter, bland annat tidningsartiklar och blogginlägg, och delta i diskussioner om innehållet i dem. Målet är att bli allt säkrare i samtal och uttal och att bygga ut ordförrådet. Du får också öva dig i att skriva på franska och samtidigt lära dig att känna igen vanliga grammatiska strukturer och hur de beskrivs.

Praktisk franska är en kurs för dig som gärna vill studera franska på universitetsnivå, men som vill göra det i lite mindre omfattning än vad den stora A-kursen erbjuder. Du läser på samma nivå som på Franska A1, men kursen är bara en fjärdedel så stor. Studietempot är lägre med undervisning en kväll i veckan under en termin. Du ska förhoppningsvis kunna kombinera kursen med andra studier eller med yrkesverksamhet.

Kursen examineras löpande genom skriftliga inlämningar och muntliga presentationer.

Distanskursens upplägg: Undervisningen utgörs av seminarier som ges i form av videokonferenser på kvällstid. Aktivt deltagande krävs. Utöver dator och internetuppkoppling behövs också headset.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet och Franska 3 eller Introduktionskurs i franska A11 och A12

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Praktisk franska

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön