Praktisk spanska

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Praktisk spanska

Kursen blandar praktiska övningar - både muntliga och skriftliga - med genomgångar av olika språkliga drag som karakteriserar spanskan. Du får öva din spanska läsvana genom att läsa olika typer av aktuella texter och delta i diskussioner kring dem. Målet är att bli allt säkrare i samtal och uttal och att bygga ut ordförrådet. Du får också öva dig i att skriva på spanska och samtidigt lära dig att känna igen vanliga grammatiska strukturer.

Praktisk spanska är en kurs för dig som gärna vill studera spanska på universitetsnivå, men som vill göra det i lite mindre omfattning än vad den stora A-kursen erbjuder. Du läser på samma nivå som på Spanska A, men kursen är bara en fjärdedel så stor. Studietempot är lägre med undervisning en kväll i veckan under en termin. Du ska förhoppningsvis kunna kombinera kursen med andra studier eller med yrkesverksamhet.

Kursen examineras löpande genom skriftliga inlämningar och muntliga presentationer, och den avslutas med en skriftlig salstentamen.

Distanskursens upplägg: Undervisningen utgörs av seminarier som ges i form av videokonferenser på kvällstid. Aktivt deltagande krävs. Utöver dator och internetuppkoppling behövs också headset.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt antingen Spanska 3, Introduktionskurs i spanska A11 och A12 eller Nybörjarkurs i spanska

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Praktisk spanska

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön