Praktisk tyska I

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Praktisk tyska I

Praktisk tyska I är en kurs för dig som är intresserad av att studera tyska på universitetsnivå, men som vill göra det i lite mindre omfattning än vad som görs på den stora A-kursen. Här läser du på samma nivå som på Tyska A, men kursen är bara en fjärdedel så stor och har bara undervisning en till två gånger i veckan, så att du förhoppningsvis enkelt kan kombinera den med andra utbildningar.

Inom kursen får du öva dig i att rent praktiskt behärska den tyska grammatiken, men du får också lära dig mera teoretiskt hur man beskriver det tyska språket med grammatiska termer och grammatikregler. Vidare övar du dig i uttal och muntlig språkfärdighet så att du blir säker i din kommunikation och får ett gott ordförråd.

Om du vill fortsätta läsa tyska efter denna kurs kan du gå vidare till Praktisk tyska II, där du läser mera grammatik samt skönlitteratur. Du kan också gå vidare till A-kursen i tyska och får då tillgodoräkna dig de delar du redan läst inom Praktisk tyska.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet och Tyska 3 eller Introduktionskurs I och II i tyska

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Praktisk tyska I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön