Programmering i Python: standardbibliotek och externa bibliotek

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Programmering i Python: standardbibliotek och externa bibliotek

Utforska Pythons programmeringsbibliotek och moduler. I den här kursen får du en bättre förståelse för Python-programmering och en inblick i mer avancerade koncept relaterade till programmering. Efter avslutad kurs kommer du ha fått en djupare förståelse för programmering i Python, för programmeringsbibliotek och moduler och för hur dessa används.

Varför ska du gå den här kursen?- Lär dig använda Pythons verktygslåda: Behärska Python-bibliotek och -moduler för olika typer av uppgifter, exempelvis för att processa tabelldata, göra vetenskapliga beräkningar, visualisera data och utforska språkteknologi (Natural language processing/NLP).- Tillämpa Python på exempel hämtade från verkligheten: Överbrygga klyftan mellan teori och praktik genom att lösa verkliga exempel.- Behärska felhantering (exception handling): Lär dig att hantera fel och undantag på ett effektivt och snyggt sätt, och lär dig skriva robust kod. - Hitta och välj programmeringsbibliotek: Lär dig att söka efter och välja rätt programmeringsbibliotek för olika typer av uppgifter.- Öva problemlösning: Identifiera, utvärdera och använd externa resurser för felsökning och buggfixning.- Studera på distans: Arbeta på dina egna villkor, helt på distans.

Detta är den andra kursen i en tredelad kursserie som ges i samarbete med Lunds universitet och Umeå universitet. Studenter som har klarat denna kurs kommer att vara behöriga att fortsätta till nästa kurs, som heter "Programmering i Python: Kodkvalitet och programmeringsprinciper" (5 hp), och som ges på distans av Umeå universitet. Alla kurser i serien ges på engelska.

Distanskursens upplägg: Kursen ges genom online-föreläsningar, inspelade föreläsningar och handledning av praktiska inlämningsuppgifter. Lärare och studenter kommunicerar via universitetets lärplattform och via e-mötesverktyg. Distansutbildning kräver att du har tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling och att du har möjlighet att delta i digitala möten med mikrofon och kamera.

Förkunskaper

Den nationella WASP-ED Python-kursen "Programmering i Python - grundläggande och förberedande kurs" vid Lunds universitet eller motsvarande.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Programmering i Python: standardbibliotek och externa bibliotek

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön