Programmeringsteknik I

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Programmeringsteknik I

Programmeringsteknik I är en första grundkurs i programmering. I kursen lär man sig grunderna i hur man tänker och hur man gör när man programmerar. En viktig del av kursen är att lära sig metoder för problemlösning. Dessutom får man en hel del kunskaper om datorer och hur de fungerar på köpet.

Det programmeringsspråk som används i kursen är Python. Det är ett så kallat skriptspråk som har vuxit kraftigt i popularitet de senaste tio åren. Det passar bra både som nybörjarspråk, men är idag vanligt inom både industri och forskning. Du lär dig alltså generella principer för programmering samtidigt som du lär dig ett språk som är användbart både i din utbildning och i arbetslivet.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 3c eller Matematik D

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Programmeringsteknik I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön