Rättvisa hållbara städer: perspektiv från det postsocialistiska Eurasien

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-10-15

Rättvisa hållbara städer: perspektiv från det postsocialistiska Eurasien

Denna kurs introducerar dig till teoretiska och metodologiska verktyg från forskningsområdena rättvisa, urban studies och hållbar utveckling. Du lär dig att identifiera och analysera jämställdhet utmaningar inom hållbara städer orsakade av klimatförändringar, hållbar utveckling, växande ojämlikhet, ökande migration och urbanisering.

Under kursen diskuterar vi exempel från postsocialistiska städer som belyser frågor som till exempel vilka processer skapar den hållbara staden, vilka befolkningsgrupper är sårbara i den gröna omställningen, vilken roll spelar informations- och informationsteknik i produktion av stadsrum, och hur kan hållbara städer skapa säkra utrymmen för mänskliga och icke-mänskliga invånare i ett snabbt föränderligt klimat. Genom en praktisk forskningsuppgift i små grupper tränar studenterna hur man samarbetar och producerar kunskap tillsammans med lokala aktörer för att hitta lösningar på verkliga utmaningar.

Förkunskaper

Kandidatexamen. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Rättvisa hållbara städer: perspektiv från det postsocialistiska Eurasien

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön