Ryska språkets framväxt

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Ryska språkets framväxt

Du har redan lärt dig mycket om de många skillnaderna mellan ryska och svenska, men det finns också likheter mellan dem, eftersom språken är avlägset släkt. Både skillnader och likheter får du en bättre förståelse för om du lär dig mer om ryskans historia: hur språket uppkom, hur det är besläktat med andra språk, särskilt inom den så kallade indoeuropeiska språkfamiljen, varför grammatiken och ljuden är som de är, både när de är regelbundna och när de ställer till problem. Detta är frågor som du studerar i kursen om det ryska språkets framväxt. Här lär du dig också om det andra språk som ligger bakom den moderna standardryskan och som man fortfarande kan höra i ryska ortodoxa kyrkor, nämligen kyrkslaviskan, som ger dig förklaringar till många fenomen i dagens ryska. Välkommen att studera, fråga och diskutera, och var beredd på många aha-upplevelser!

Anmärkning: Kursen kan komma att ställas in vid för få sökande.

Förkunskaper

Ryska A och minst 22,5 hp från Ryska B, inklusive delkurserna Grammatik, Skriftlig språkfärdighet och Muntlig språkfärdighet.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Ryska språkets framväxt

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön