Sensorer för elektriska fordon

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Sensorer för elektriska fordon

Kursen ger en bakgrund till sensorsystem i elfordon. Kunskap om olika typer av sensorsystem i elfordon, inklusive sensortyper, kontrollsystem, styrsystem. Därefter programmering och simulering av sensorsystem samt sensorsystems påverkan på hållbar utveckling och praktiska tillämpningar av sensorsystem i elfordon.

Distanskursens upplägg: Undervisningen sker dagtid men kan vid behov ges utanför kontorstid. Undervisningen är en blandning av föreläsningar, lektioner, obligatoriska laborationer och seminarier. På seminarierna redovisar varje student en del av seminariets tema vilket, vilket vi sedan diskuterar. Presentationerna är obligatoriska och ska ske muntligt och en summering ska lämnas in skriftligt. Kursen ges på plats i Uppsala men föreläsningar kan följas online genom Zoom, enligt schemat som finns att tillgå inför kursstarten.

Förkunskaper

120 hp inom teknik/naturvetenskap varav 15 hp inom elektroteknik och 10 hp matematik.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Sensorer för elektriska fordon

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön