Socialpsykologi B

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Socialpsykologi B

Kursen utvecklar din förståelse av socialpsykologisk analys och forskning. Du lär dig att kritiskt analysera och utvärdera fenomen och problem som handlar om individen i samhället.

Kursen har två huvudmoment: studier i socialpsykologisk teori, samt studier i metod så som den används inom det socialpsykologiska fältet. Såväl klassiska som moderna socialpsykologiska perspektiv och teorier på individen som samhällsvarelse behandlas.

Metodundervisningen består av både kvalitativ- och kvantitativ metod för att ge kunskaper i att analysera olika former av data samt för att utföra egen datainsamling och analys. Här ingår även tillämpningsövningar i insamling och analys av olika empiriska material som görs exempelvis genom observationer, intervjuer, texter samt numeriska data. I möjligaste mån kommer B-kursen att spegla den aktuella socialpsykologiska forskning som bedrivs vid institutionen.

Vissa moment kan komma att ges på engelska.

Förkunskaper

Minst 22,5 hp från Sociologi och socialpsykologi A eller Socialpsykologi A

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Socialpsykologi B

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön