Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Sociologi med inriktning mot arbetsliv, organisation och personal B

Uppsala universitet, i Uppsala
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Sociologi med inriktning mot arbetsliv, organisation och personal B

Kursen utvecklar och fördjupar din förståelse av sociologisk analys, metodfrågor och forskning som rör arbetsliv, organisation och personal. Kursen består av två delar. Den första delen handlar om teoretiska studier och begrepp inom området personalarbete och organisationsanalys. Den andra delen av kursen fördjupar dina förmågor inom de sociologiska metoder som används för att studera dessa frågor.

Metodundervisningen består av både kvalitativ- och kvantitativ metod för att ge kunskaper i att analysera olika former av data samt för att utföra egen datainsamling och analys. Metodundervisningen innehåller tillämpningsövningar i insamling och analys av olika empiriska material såsom observationer, intervjuer, texter samt numeriska data. I möjligaste mån kommer B-kursen att spegla den aktuella forskning som bedrivs vid institutionen.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala

Förkunskaper

Minst 22,5 hp från Sociologi med inriktning mot arbetsliv, organisation och personal A. Inom Program med inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor: Sociologi med inriktning mot arbetsliv, organisation och personal A, 15 hp, och Metod och projektarbete A, 15 hp.
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights