Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Spanska som modersmål i skolan: Kulturell variation i den spanskspråkiga världen

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Distans

Spanska som modersmål i skolan: Kulturell variation i den spanskspråkiga världen

Kursen vänder sig till modersmålslärare i spanska i grundskolan och gymnasieskolan samt till lärarstuderande med spanska som modersmål som inriktning. Kursen ingår i en serie om fyra kurser à 7,5 hp som tar upp kunskaper och färdigheter som fordras för att arbeta som modersmålslärare i spanska i grundskolan och gymnasieskolan.Kursens övergripande syfte är att du utvecklar dina kunskaper om kulturell och samhällelig mångfald i den spanskspråkiga världen. Kursen syftar även till att utveckla en ökad ämnesdidaktisk kompetens för modersmålsundervisningen i spanska.Kursen omfattar:* forskning om kultur och identitet* aktuella samhällsfrågor och politiska frågor i den spanskspråkiga världen med fokus på mångfald* kulturella uttrycksformer från olika spanskspråkiga områden* analys av material och didaktiska upplägg med fokus på den kulturella komponenten i modersmålsundervingen* planering av undervisning* akademiskt skrivande på spanska.**Distanskursens upplägg**: Kursen ges nätbaserat och innehåller ett antal nätbaserade seminarietillfällen. Mellan seminarierna är handledning och kommunikation nätbaserad. Tillgång till dator med bredbandsuppkoppling och headset krävs.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Grundläggande behörighet och spanska som modersmål, vilket kan styrkas med betyg i Modersmål 2, Hemspråk kurs B (eller motsvarande) eller gymnasiebetyg med godkänt betyg i modersmålet från hemlandet, alternativt arbetsintyg där det framgår anställning som modersmålslärare i spanska.
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights