Spanska som skolämne - teori och praktik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Spanska som skolämne - teori och praktik

Spanskan är i dag väletablerad inom ramen för skolämnet moderna språk. För att undervisa i spanska som främmande språk i skolan krävs en gedigen språkfärdighet och goda ämneskunskaper. Därutöver behöver du ämnesdidaktisk kompetens samt kunskap om relevanta läroplaner, andra styrdokument och aktuell språkdidaktisk forskning. Inte minst ska du som spansklärare kunna svara på frågorna vad, hur och varför gällande innehåll och arbetssätt för undervisningen.

Kursen vänder sig till dig som undervisar eller vill undervisa i spanska som modernt språk. Under kursen utvecklar du goda kunskaper inom ämnesområdena spanska som skolämne och spanska som främmande språk. Du ska även utveckla en förmåga att koppla språkdidaktiska teorier samt dina befintliga kunskaper i spanska till praktisk tillämpning i undervisningen.

Kursen omfattar:- centrala språkdidaktiska frågeställningar kring undervisningens innehåll och form i relation till skolans styrdokument och elevers förutsättningar för språkinlärning- teoribildning om språkinlärning i allmänhet och om spanska som främmande språk i synnerhet med fokus på tillämpning i undervisningen- orientering i Gemensam europeisk referensram för språk (GERS)- analys och diskussion av olika typer av bedömning och betygssättning- granskning av olika typer av läromedel samt utformande av eget material för undervisning i spanska.

Det krävs goda kunskaper i det spanska språket då både undervisnings- och examinationsspråk är spanska.

Distanskursens upplägg: Kursen ges nätbaserat och innehåller ett antal nätbaserade seminarietillfällen. Mellan seminarierna är handledning och kommunikation nätbaserad. Tillgång till dator med bredbandsuppkoppling och headset krävs.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Spanska som skolämne - teori och praktik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön