Språkanalys och bedömning

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-10-15

Språkanalys och bedömning

Oavsett hur eller i vilket sammanhang man arbetar med andraspråksinlärares språkutveckling är det centralt att kunna analysera och bedöma de olika förmågor som den språkliga kompetensen består av. Det kan också vara nödvändigt att kunna utforma prov som testar en särskild språklig förmåga på ett rättssäkert sätt och, i utbildningssammanhang, kunna göra ett medvetet val av läromedel för att passa en specifik grupp av inlärare.

I denna kurs får du utveckla dina förmågor att analysera och bedöma inlärarspråk, med hjälp av olika analys- och bedömningsverktyg. Du får en teoretisk grund att stå på och en orientering i språktestningens värld. Vi bekantar oss med aktuella och obligatoriska material för bedömning som används i skolan, och du får möjlighet att analysera ett läromedel i ett språkutvecklande perspektiv.

Kursen samläses med Svenska som andraspråk B.

Förkunskaper

Minst 22,5 hp från Svenska som andraspråk A

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Språkanalys och bedömning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön