Språkutvecklande arbetssätt i klassrummet

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Språkutvecklande arbetssätt i klassrummet

Vidareutveckla dina språkdidaktiska kunskaper och din förmåga att stötta dina elevers utveckling mot en bredare muntlig och skriftlig repertoar. Denna kurs är för dig som jobbar som lärare i svenska eller svenska som andraspråk, som vill förbättra dina språkutvecklande metoder i klassrummet. Kursen ger dig en teoretisk och praktisk grund till språkutvecklande arbete med elever i olika åldrar.

Under kursen varvas individuella uppgifter med gruppdiskussioner för att ge dig fler verktyg för att vidareutveckla dina elevers förmågor i skrift, tal och läsning. Du får analysera autentiska elevtexter och -tal och använda bedömningsmodeller för elevers muntliga och skriftliga utveckling.

Distanskursens upplägg: Kursen ges helt på distans och genomförs i digital lärplattform. Tillgång till en dator med internetanslutning och headset är nödvändigt. Kursen bygger på självstudier, grupparbeten och kommunikation i den webbaserade undervisningsmiljön. Du ska känna dig bekväm med digitala undervisningsformat och kollaborativt lärande. Inlärning, kunskapskontroll och handledning sker via internet. Det förekommer nio schemalagda digitala träffar. Examination sker genom löpande skrivuppgifter och aktivt muntligt deltagande vid seminarier. Tänk på att en distanskurs kräver lika stor arbetsinsats som en vanlig campuskurs.

Förkunskaper

Minst 60 hp i svenska språket eller 60 hp i Svenska som andraspråk.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Språkutvecklande arbetssätt i klassrummet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön