Stadsliv och hållbar utveckling

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Stadsliv och hållbar utveckling

Idag handlar hållbar utveckling i hög grad om städer och den urbana miljön. Det är inte så konstigt, eftersom mer än hälften av världens befolkning - över 4 miljarder människor - uppskattas bo i städer. Men vad innebär hållbar utveckling i förhållande till städer och stadsliv?

På den här kursen lär du dig:- om urbanisering och stadsutveckling i modern tid, i Sverige och internationellt- om strategier för hållbar stadsutveckling med fokus på miljö, social välfärd och ekonomi- om utmaningar kopplade till mobilitet, trygghet, tillgänglighet och deltagande i staden- att kritiskt reflektera över vad en hållbar stad innebär - för olika människor, för olika delar av staden och för staden som en integrerad helhet

Kursen går på halvfart och distans och passar både dig som redan läser på universitetet och dig som vill vidareutbilda dig vid sidan av annan sysselsättning.

Distanskursens upplägg: Kursen ges som nätbaserad utbildning utan fysiska träffar. För att gå kursen behöver du en dator med stabil internetuppkoppling. Kursen examineras genom skriftliga inlämningsuppgifter och deltagande i webbaserade diskussioner. Inlämningsuppgifterna laddas upp i den webbaserade lärplattformen, där du som student får återkoppling från läraren. Att läsa en kurs på distans innebär att du själv i hög grad bestämmer när du studerar, eftersom du inte är lika bunden till schemalagda lektioner. Tänk dock på att en distanskurs kräver lika stor arbetsinsats som en vanlig campuskurs och att det är viktigt att du lämnar in uppgifterna inom avsatt tid.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Stadsliv och hållbar utveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön