Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Statistiska metoder i fysik och teknik

Längd
5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Statistiska metoder i fysik och teknik

Kursen ger en förståelse av och praktiska färdigheter i att använda statistiska metoder inom fysiken. Kursen innehåller: bayesiansk vs frekventistisk statistik, osäkerheter, sannolikhetsfördelningar, väntevärden och varianser, parameterbestämningsmetoder, hypotestester, orientering om numeriska minimeringsmetoder, Monte Carlo-generatorer och funktionsutveckling från data.

Distanskursens upplägg: På distanskursen sker kommunikation mellan lärare och studenter via lärplattform och e-mötesverktyg. Tillgång till dator med stabil internetuppkoppling och webbkamera krävs. Möjlighet finns att delta i vissa pass på plats.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

120 hp med grundläggande statistik och 60 hp fysik. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights