Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Svensk-amerikanska relationer i historiska och samtida perspektiv

Uppsala universitet, i Uppsala
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Svensk-amerikanska relationer i historiska och samtida perspektiv

Kursen innehåller både akademiska och praktiska perspektiv på svensk-amerikanska relationer. Fokus ligger på frågor om hur kontakter mellan Sverige och det område som idag utgör USA sett ut och fungerat från ca år 1000 till idag. Kursen anlägger tvärvetenskapliga perspektiv och tar upp sociala, politiska, ekonomiska och kulturella dimensioner av rörlighet av människor och idéer. Genom gästföreläsningar och studiebesök ger kursen insikter i samtida praktiker inom exempelvis kulturarvssektorn, utrikesförvaltningen, företagsvärlden och media.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala

Förkunskaper

180 hp varav 90 hp i ett humanistiskt eller samhällsvetenskapligt ämne. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfyller du kravet på engelska).
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights