Tekniskt-naturvetenskapligt basår med reserverad plats på ett naturvetenskapligt kandidatprogram

Uppsala universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Uppsala
40 veckor
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Tekniskt-naturvetenskapligt basår med reserverad plats på ett naturvetenskapligt kandidatprogram

Tekniskt-naturvetenskapligt basår finns för dig som vill studera teknik och naturvetenskap men saknar behörighet. Efter avklarat basår har du en reserverad plats för fortsatta studier på något av de efterföljande utbildningsprogrammen inom den basårsinriktning du har valt, förutsatt att du uppfyller kraven och söker i tid.

När du läser basåret vid Uppsala universitet får du en kompletterad behörighet och en bra förberedelse inför dina fortsatta universitetsstudier. Du studerar vid Ångströmlaboratoriet och i andra universitetsmiljöer i Uppsala, precis som studenterna på tekniska och naturvetenskapliga utbildningsprogram. På så sätt kan du lätt få den information du behöver för att genomföra din framtida utbildning på bästa sätt. Som basårsstudent kan du också naturligt ta del av studentlivet med nationer och olika föreningar.

Eftersom basåret är förberedande studier söker du särskilda studiemedel för behörighetsgivande studier under din tid på basåret. Dessa studier räknas alltså inte av från de veckor man kan söka studiemedel för studier på högskolenivå. Av samma anledning ger basårsstudierna inte akademiska högskolepoäng.

Samtidigt som du söker till basåret väljer du också vilken kategori av utbildningsprogram som du vill läsa efter basåret och önskar få en reserverad plats på. Du kan få en reserverad plats för en av programkategorierna: civilingenjörsprogram, högskoleingenjörsprogram, kandidatprogram i naturvetenskapliga ämnen eller ämneslärarprogrammet. Det är dock inte säkert att du får plats på just den inriktning inom programkategorin som du önskat i första hand.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Tekniskt-naturvetenskapligt basår med reserverad plats på ett naturvetenskapligt kandidatprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön