Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Volontärresa - Botswana

Volontärresor
Sammanfattning
Kurser
Botswana
Klassrum
Startdatum: Löpande - Botswana

Volontärresa - Botswana

Upplev Afrikas fantastiska djurliv i fredliga och välkomnande Botswana. Mitt ute i den afrikanska bushen lever du under några veckor tätt intill dess vilda invånare för att lära dig mer om deras situation. På vårt projekt i utkanten av Kalahariöknen får du, både teoretiskt och praktiskt, en djupare förståelse för den afrikanska bushen och dess invånare!

Din roll som volontär
Drygt fyra timmars bilresa från den botswanska staden Maun, är detta viltvårdsprojekt beläget. Här har den djurintresserade möjligheten att lära sig allt om det botswanska djur- och naturlivet. På grund av den allvarliga torka som länge har rått i landet har antalet djur sjunkit i en alarmerande takt. Projektet arbetar för att hindra en ytterligare nedgång! På det inhägnade, 10 000 hektar stora området finner du djur som rehabiliteras eller omplacerats efter att ha vandrat in på boskapsägares mark. Många vandrar runt fritt, andra lever av säkerhetsskäl i mindre inhägnader.

Under en dag på projektet får du som volontär lära dig mer om områdets vilda djur och vegetation. Dagen inleds, innan solen är för het, med ett praktiskt pass där du exempelvis får gå på en vandring i bushen för att lära dig att identifiera djur och deras spår. Under eftermiddagen kompletteras förmiddagens praktiska erfarenheter med teori om djur- och naturvården i Botswana.

Andra exempel på uppgifter du kommer att vara delaktig i på projektet:
- Räkna djur
- Genomföra olika undersökningar
- Spårning
- Mata djur som lejon, leopard och vildhund
- Staketpatrullering

Boende och mat
Du bor i bekväma kupoltält tillsammans med de andra volontärerna. I varje tält finns fyra sängar, hyllor och stolar. Det finns ingen elektricitet i tälten, så en ficklampa är bra att ha med! I närheten av tälten finns en byggnad med vattentoaletter och dusch.  Elektriciteten drivs genom solceller och finns med andra ord enbart under dagtid.

Dina måltider ingår och äts under tak, som ger skydd mot sol och regn. Då byggnaden inte har några väggar får du känslan av att du sitter mitt ute i naturen! På kvällarna avnjuts en BBQ vid lägerelden samtidigt som ni alla tillsammans avrundar dagen.

Om landet

Botswana ligger på den sydafrikanska högslätten och består i stor utsträckning av ökenlandskap där Kalahari täcker en tredjedel av landytan. Landet har ett rikt vilt- och djurliv och troligen Afrikas största kvarvarande population av savanndjur. Stora områden är reserverade för nationalparker och dessa är populära turistmål. Botswana har varit självständigt sedan 1966 efter att länge ha varit brittisk koloni och blev samma år även medlem i FN. Landet var mycket fattigt på mitten av 60-talet, men räknas idag som ett av de mest framgångsrika länderna i Afrika. Medelinkomsten har ökat nio gånger sedan självständigheten år 1966.

Klimat
Hit kan man resa året om! Mellan maj och augusti är det torka och dagarna är varma, klara och soliga medan nätterna kan bli riktigt kalla. Under perioden november till mars är det regnsäsong med en medeltemperatur på ca 27 grader. 

Volontärresor

En volontärresa är en resa utöver det vanliga! Du arbetar som volontär i ett lokalt projekt i Asien, Latinamerika eller Afrika. Du kan göra en långsiktig insats med volontärarbete som engelsklärare, på ett barnhem eller genom att hjälpa till i...


Läs mer om Volontärresor och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Volontärresa - Botswana
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

VolontärresorRecensioner

Det finns inga recensioner för Volontärresa - Botswana

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Volontärresa - Botswana från Volontärresor, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön