Volontärresa - Kambodja

Volontärresor
Sammanfattning
Kurser
Kambodja
Klassrum
Startdatum: Löpande - Kambodja

Volontärresa - Kambodja

Sourm sva kum - Välkommen till Kambodja! Kambodja ligger mellan Thailand och Vietnam och gränsar till Laos i norr. Mest känt är landet för templet Angkor Wat ( Angkor Wat betyder Stadstemplet ) som även finns avbildat på den kambodjanska flaggan.

Boende och mat
Du bor hos en kambodjansk värdfamilj i Samroang. Du delar inte rum med någon i familjen men det kan hända att du får dela rum med en annan volontär. Vanligen finns el och rinnande vatten men standarden är normalt låg. Dina måltider äter du med familjen när du inte är på din volontärplats eller på egen resa.

Fritid
När du inte arbetar är det naturligtvis fritt fram att utforska Kambodja på egen hand. Din projektkoordinator hjälper gärna till och tipsar om resmål och aktiviteter under helgerna. I Samroang finns internetkaféer och en bank för att växla pengar samt en bankomat där det går att ta ut kontanter.

Om landet
Trots att detta sydostasiatiska land inte än är välkänt som resmål och turistdestination har landet en fascinerande historia och kultur. Sedan början på 2000-talet har Kambodja öppnats upp allt mer för resenärer med en lust att upptäcka denna oexploaterade före detta franska koloni. Trots att det är mer än 100 år sedan kan man än idag se det franska språket användas i både tal och skrift i vissa delar av landet. Kambodja är för dig som vill ha en genuin upplevelse i ett outforskat land. Vi erbjuder ett varierat program i samarbete med en erfaren lokal arrangör.

Volontärprojekt Kambodja

VÅRD
Du jobbar på en vårdcentral eller ett sjukhus i den kambodjanska landsbygden eller i staden Samroang.  Ta tillfället dela vardagen med folk från detta underbara land samtidigt du bidrar med ditt engagemang!

Din roll som volontär
Vårdarbetet består i att delta i Hiv/aids-kampanjer som syftar till att lokalbefolkningen ska förstå riskerna med viruset och vad till exempel oskyddat sex kan ha för konsekvenser. Du hjälper också till med nödvändig renovering kopplat till projektet. Räkna med att dagarna kan bli relativt långa då du kan behöva att resa runt en del för att besöka olika platser i och kring Samroang.

Exempel på uppgifter
•    Informera om riskerna med Hiv/aids och jobba för ökad kunskap bland lokalbefolkningen,
•    hjälpa till att rusta upp vårdcentral och kliniker,
•    assistera läkare och sjuksköterskor med allmänna uppgifter på sjukhus.

SKOLA
Du jobbar på en skola i  den kambodjanska landsbygden  Ta tillfället dela vardagen med folk från detta underbara land samtidigt du bidrar med ditt engagemang!

Din roll som volontär
Skolorna Volontärresor samarbetar med ligger kring samhället Samroang i provinsen Oddar Meanchey. Tack vare att volontärer från hela världen tas emot kontinuerligt kommer din insats in i ett större sammanhang. Ett exempel på detta är undervisningen i engelska. Du kommer inte lära någon perfekt engelska på några veckor men eftersom nya volontärer tar vid där du slutar kan undervisningen fortgå.

Exempel på uppgifter
•    Assistera de lokala lärarna i undervisningen i främst engelska,
•    skapa en lekfull miljö och uppmuntra barnens kreativitet genom pedagogiska lekar, spel, sång, teckning med mera,
•    tillsammans med de lokala lärarna ta fram lämpligt under visningsmaterial till låga kostnader och som hjälper lärarna att göra undervisningen roligare för barnen,
•    måla och renovera skolans lokaler,
•    hjälpa till med läxläsning.

Du kan alltid själv komma med förslag till undervisning och aktiviteter. Barnen är i åldrarna 5 till 15 år.

Volontärresor

En volontärresa är en resa utöver det vanliga! Du arbetar som volontär i ett lokalt projekt i Asien, Latinamerika eller Afrika. Du kan göra en långsiktig insats med volontärarbete som engelsklärare, på ett barnhem eller genom att hjälpa till i...


Läs mer om Volontärresor och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Volontärresa - Kambodja
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Volontärresor



Recensioner

Det finns inga recensioner för Volontärresa - Kambodja

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Volontärresa - Kambodja från Volontärresor, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön