Visa allastudier.se som: Mobil

Certifierad CNC-tekniker (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Kommande starter
Stockholm
Löpande 
Löpande 

Certifierad CNC-tekniker (kurspaket)

Denna utbildning anordnas via GRvux!
Läs mer om yrkesutbildningen på: www.grvux.se 
Ansökan gör du via länken: GRvux

Förkunskaper
Godkända betyg i Svenska/Svenska som andraspråk och matematik på grundläggande nivå.


Vill du ha ett framtida arbete som certifierad CNC-tekniker är detta utbildningen för dig. Du utbildas på de senaste maskinerna och med kunskaper som efterfrågas på arbetsmarknaden idag. Efterfrågan på duktiga CNC-tekniker är idag mycket stora. Som certifierad CNC-tekniker kan du arbeta inom områdena för t.ex. fordon-, flygplan- eller möbelindustrin. En stor del av CNC-programmeringen utförs med hjälp av CAD/CAM-teknik som sker i PC-datorer. 


Utbildningens innehåll
Du studerar först grundläggande kunskaper inom industri för att sedan fördjupa dig inom området CNC, inom t.ex. mät- och ritteknik, produktionskunskap, CAD/CAM. Detta är utbildningens baspaket, totalt kurser på 650 poäng. Därefter fördjupar dig mot kunskaperna som behövs för att bli certifierad CNC-tekniker (grönt CNC-certifikat) inom svarv och fräs, totalt 400 poäng. Du kan också läsa inriktning Styrteknik. Du behöver kunna både svarv och fräs för att möta arbetsmarknadens bredd. Dessa certifieringar kan ses som ett "körkort" där arbetsgivaren får ett intyg på vilka kunskaper du behärskar. Detta är idag mycket efterfrågat hos företagen och ger dig en kvalitetsstämpel och stora fördelar vid kommande arbeten. Certifieringarna är framtagna ihop med branschföretagen.

Utbildningen varvar teori med praktik i vår egen "verkstad" som har de senaste CNC-maskinerna och övriga förekommande maskiner som svarvning, fräsning borrning etc. Större delen av utbildningen sker på plats i skolan men en del av utbildningen kommer också att ske ute hos företag, s.k. arbetsplatsförlagd utbildning, där du tillsammans med en handledare deltar i företagets verksamhet, lär dig mer om den och hur arbetet där fungerar. Denna del sker inom utbildningen grönt certifikat.

Vart leder utbildningen
Som certifierad CNC-tekniker kan du arbeta inom områdena för t.ex. fordon-, flygplan- eller möbelindustrin. En stor del av CNC-programmeringen utförs med hjälp av CAD/CAM-teknik som sker i PC-datorer.

Arbetsuppgifter för CNC-operatör kan t.ex vara att styra industrimaskiner som tillverkar olika produkter i olika material, kambereda och välja lämpliga verktyg i produktionen, ur ett ekonomiskt och produktionsmässigt perspektiv, genomföra kvalitetskontroller på slutprodukter, vara behjälplig till konstruktörer vid framtagning av ny produktdesign. Inget krav på körkort finns men kan vara meriterande vid framtida anställning.

Kostnader för eleven
Ca 3000 kronor för kurslitteratur och arbetskläder.

Informationsmöte
Du som kan bli aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte innan antagning där du får veta mer om utbildningen och de olika yrkesområdena du kan arbeta inom. Du måste delta i informationsmötet för att kunna bli antagen till kurspaketet.

APL (arbetsplatsförlagt lärande)
Vid APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger.

Plats för utbildningen
Göteborg. Utbildningen sker i våra lokaler på Norra Deltavägen 3 i Göteborg. Du tar dig lätt till lokalen med allmänna kommunikationsmedel eller med bil. 

Utbildningsanordnare
Veldi

Studieperioder
2018-01-08--2018-06-22
2018-08-06--2018-12-21
2019-01-07--2019-04-19  Delkurser

 • CAD 1
 • CAD 2
 • CAD/CAM
 • Datorstyrd produktion 1
 • Datorstyrd produktion 1 Flerop/Fräs
 • Datorstyrd produktion 1, Styrsystem
 • Datorstyrd produktion 2
 • Industritekniska processer 1
 • Orienteringskurs på gymnasial nivå för studieplanering
 • Orienteringskurs på gymnasial nivå för yrkessvenska
 • Människan i industrin 1
 • Produktutveckling 1
 • Produktionsutrustning 1
 • Produktionsutrustning 2
 • Tillverkningsunderlag 1

Förkunskaper

Godkända betyg i Svenska/Svenska som andraspråk och matematik på grundläggande nivå.

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön