Congress, Conference and meeting professional - PCO

Yrkeshögskolan SKY
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans, Göteborg, Jönköping, Örebro
84 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Fall 2023

Jönköping
Fall 2023

Örebro
Fall 2023
SKY Stiftelsen Yrkeshögskola Sverige

Congress, Conference and meeting professional - PCO

Vill du vara en del av en kreativ bransch där du får blanda nöje med ledarskap och planering? Då ska du söka till Congress, Conference and Meeting professional – PCO!

Mötes- och turistbranschen är en bransch som växer hela tiden, men det finns en stor efterfrågan på kvalificerade projektledare. Genom att gå vår PCO-utbildning får du all kompetens för att kunna bli en mångsidig projektledare som har många bollar i luften.

Du utbildar dig till projektledare inom avancerade kundevent, möten, kongresser, festivaler, mässor och andra typer av publikarrangemang, ett yrke som ligger helt rätt i tiden.

Vad gör en projektledare?

Som projektledare startar, driver och utvecklar du olika affärsintriktade projekt tillsammans med externa aktörer för att skapa smarta helhetslösningar för dina blivande kunder. Det kan exempelvis vara att utveckla och behovsanpassa koncept utifrån kundens eller mottagarens villkor.

Projektverksamheten kan vara omfattande och det gäller att vara snabb med att hitta strategier som överensstämmer med den efterfrågan de möten, kongresser och events som du ansvarar över har.

Enprojektledare tjänar i snitt 35 000 kr i månaden. Vilket är medellönen i Sverige.

Vilka kompetenser får jag?

I en bransch med många möjligheter krävs bred kompetens. Därför ser vi till att du får lära dig allt om turistnäring, entreprenörsskap, affärsutveckling och marknadsföring.

Samtidigt lägger vi stor vikt på hållbarhet i förhållande till turism, både nationellt och globalt. Vi undersöker också vilket ansvar och möjligheter ett företag har ur ett miljöperspektiv.

Vad kommer jag att kunna jobba som?

Det finns många yrkestitlar som beskriver just det en professional conference organiser (PCO) gör. Vilket är fördelen med en bred utbildningen som ger möjligheter till ett varierat jobb efter avslutad utbildning.

  • Projektledare
  • Egenföretagare och entreprenörer PCO, inom mötes-, turism- och eventindustrin
  • Mötesansvarig på konferens, kongressanläggning och kursgårdar
  • Mötesansvarig inom kommun, landsting och andra offentliga myndigheter
  • Mötes- och reseansvarig inom större företag
  • Drift och anläggningschef inom handel, hotell, restaurang, transport, event- och reseindustrin
  • Chef för mötesavdelningen på konferenshotell
  • Eventarrangör

Utbildningens upplägg

Under utbildningen blandas det teoretiska med det praktiska där vi utgår frånen projektorienterat och problembaserad pedagogik (PBL)som bygger på att den studerande under sin utbildning ska få förutsättningar för att utveckla en analytisk och problemlösande förmåga.Det betyder att lärandet baseras på verkliga situationer som kan uppstå på arbetsplatsen.

Lärande i arbete (LIA)är ett förberedande moment inför arbetslivet i din framtida yrkesroll. Denna del består av praktik ute på ett företag eller organisation. Genom handledning får du möjlighet att praktiskt utföra de moment du har läst om under utbildningen. Vilket betyder att du får pröva på din framtida yrkesroll redan under din studietid!

Träffar under utbildningen

Under utbildningen genomförs 5 träffar som varar 2-3 dagar vardera. Dessa träffar berör olika moment i utbildningen. Fysisk närvaro är önskvärd men inte obligatorisk.

Träffarna kommer att hållas i huvudstudieorten Örebro. Information om varje träff kommer att skickas ut i god tid av utbildningsledaren.

Alla kostnader som uppstår för resa och boende i samband med dessa träffar står den studerande för.

Förkunskaper

Behörighetskrav

För denna utbildning krävs endast en grundläggande behörighet.

Reell kompetens

Saknar du något av behörighetskraven men har kunskap och kompetens från arbetslivserfarenhet som du anser motsvarar en gymnasieexamen eller ett särskilt förkunskapskrav som ingår i våra behörighetskrav? Då kan du i din ansöka åberopa reell kompetens.

Om du åberopar reell kompetens måste du i din ansökan tydligt beskriva dina kompetenser samt skicka in intyg som styrker dina kunskaper och erfarenheter.

Ansökan

Ansökan öppnar den 1 februari 2023 och stänger 15 maj 2023.

I din ansökan behöver du skicka in dina betyg och eventuella arbetsintyg. Ett CV är inte ett giltigt betygsunderlag.

Urval

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser för utbildningen kommer vi, vid behov, göra etturval bland samtliga behöriga sökanden genom ett särskilt prov.

Har du frågor om din ansökan?

Kontakta oss på 010 – 585 58 50 eller info[a]yhsky.se!

Examen & Intyg

Efter genomförd och godkänd utbildning erhåller du en yrkeshögskoleexamen i Congress, conference and meeting professional – PCO, 420 YH-poäng.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Yrkeshögskolan SKY

Yrkeshögskolan SKY

Hos oss på Yrkeshögskolan SKY tas alla våra yrkeshögskoleutbildningar fram utifrån ett stort anställningsbehov som branschen själva uttryckt. Utbildningarna leder i sin tur till jobb med snabb möjlighet till karriär för de studerande. Under de senaste 20 åren har vi...


Läs mer om Yrkeshögskolan SKY och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Congress, Conference and meeting professional - PCO
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan SKYRecensioner

Det finns inga recensioner för Congress, Conference and meeting professional - PCO

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Congress, Conference and meeting professional - PCO från Yrkeshögskolan SKY, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön