08 okt 2021

Andreas Carlsson startar musikskola

Andreas Carlsson tar ännu ett steg i sin karriär och startar Academy of Music and Business i småländska Tingsryd.

Låtskrivaren Andreas Carlsson, som är aktuell som coach och jurymedlem i "X factor" och tidigare varit jurymedlem i "Idol", är med och startar en musik- och entreprenörsutbildning i den småländska kommunen Tingsryd, där han själv växte upp.

Academy of Music and Business ska till en början vara en fristående estetisk gymnasieutbildning med musikinriktning. 2014 planeras att även starta en yrkeshögskoleutbildning med musik, musikproduktion och entreprenörskap. Ett privat alternativ med internationellt intag kan också bli aktuellt vid sidan av de andra utbildningarna.

Andreas Carlsson säger i ett pressmeddelande att hans erfarenheter och kontakter från nöjesbranschen ska bidra till "en utbildning som ligger i paritet med hur branschen ser ut i dag".

Relaterat:

"Idols" vinnarlåt skrevs på kursen

Musik och Event – bli hjärnan bakom artisten

Skolan som ska skapa musikalproffs

Sökfunktion:

Hitta din musikutbildning

TT

Senast uppdaterad: 08 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-03-29

Ansökan till gymnasiet

Här hittar du alla viktiga datum, länkar och tips inför ansökningen till gymnasiet. OBS! Tänk på att noga kolla just din kommuns datum eftersom de skiljer sig beroende på var i Sverige du bor! I slutet på januari eller början av februari får alla nior ett lösenord till den intagningssajt som finns i din kommun hem i brevlådan. När du fått det gör du ditt val online.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-19

Guide: Så går gymnasievalet till

Nu är det dags att söka till gymnasiet. Ska du bli cirkusartist, matematiker eller tolk? Här hittar du alla viktiga datum, länkar och tips. OBS! Tänk på att noga kolla just din kommuns datum eftersom de skiljer sig beroende på var i Sverige du bor. Testa dig själv Test: Vilket gymnasieprogram passar dig? Läs mer om antagning & ansökan till gymnasiet.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Jobben unga helst vill ha

Restaurang- och hotelljobb, försäljare och lagerarbetare. Unga väljer ofta jobb med hög personalomsättning och möjlighet att arbeta deltid för att kunna plugga samtidigt. Restaurangbiträde, försäljare och lagerarbetare. De jobb som unga väljer är sådana som har stor omsättning på personalen. Det gör att det finns många öppningar och ingångar för dem som vill in på arbetsmarknaden.
Läs mer