Visa allastudier.se som: Mobil

Andreas Carlsson startar musikskola

Andreas Carlsson tar ännu ett steg i sin karriär och startar Academy of Music and Business i småländska Tingsryd.

Låtskrivaren Andreas Carlsson, som är aktuell som coach och jurymedlem i "X factor" och tidigare varit jurymedlem i "Idol", är med och startar en musik- och entreprenörsutbildning i den småländska kommunen Tingsryd, där han själv växte upp.

Academy of Music and Business ska till en början vara en fristående estetisk gymnasieutbildning med musikinriktning. 2014 planeras att även starta en yrkeshögskoleutbildning med musik, musikproduktion och entreprenörskap. Ett privat alternativ med internationellt intag kan också bli aktuellt vid sidan av de andra utbildningarna.

Andreas Carlsson säger i ett pressmeddelande att hans erfarenheter och kontakter från nöjesbranschen ska bidra till "en utbildning som ligger i paritet med hur branschen ser ut i dag".

Relaterat:

"Idols" vinnarlåt skrevs på kursen

Musik och Event – bli hjärnan bakom artisten

Skolan som ska skapa musikalproffs

Sökfunktion:

Hitta din musikutbildning

TT

Senast uppdaterad: 08 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Teknikprogrammet

Är du intresserad av dator och teknikutveckling är detta ditt program. Här får du lära dig om hur teknik produceras, utvecklas, används och påverkar både oss och miljön. Du läser också ämnen som fysik och kemi för att få koll på hur teknik och natur hänger samman. Teknikprogrammet är en bred utbildning och finns i fem olika inriktningar: Design och produktutvecklingVill du lära dig mer om dat ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-14

Sajten som ger ungdomar jobb

Rut-avdraget har fått servicebranschen att blomstra, inte minst på nätet. Genom Ungdomspool.se kan ungdomar tjäna sig en extra hacka – och samtidigt välja själva hyr mycket, när och vilken typ av uppdrag de vill utföra. Ungdomspool.se heter sajten som förmedlar jobb mellan ungdomar och kunder som vill ha hjälp med barnpassning, städning, fönsterputsning och annat som ligger inom ramen för hushålls ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-23

Så får du ett säkert studentflak

Under glädjeyran är det lätt att säkerheten glöms bort. AllaStudier guidar till ett säkert studentflaksfirande. Det får inte välta, ingen får trilla av och en nykter ”polis” på plats är att rekommendera på studentflaken. – Den största faran är väl att man inte har hållfasta skyddsräcken så att man kan ramla av flaket. Sen ska man undvika att vara på en sida så flaket inte välter.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön