03 dec 2012

Besök gymnasiemässan – hemifrån

Trött på gymnasiemässors trängsel och stök där alla skolor tävlar om att få din uppmärksamhet? Det nya är att besöka en digital gymnasiemässa i hemmets lugna vrå, där allt sker på dina egna villkor.

Parallellt med landets alla fysiska gymnasiemässor pågår den digitala gymnasiemässan, som håller öppet fram till 15 februari. Tanken är att blivande gymnasieelever ska kunna kommunicera med gymnasieskolor i ett spännande format, på webben.

– Den digitala gymnasiemässan är ett komplement till det fysiska mötet och kan erbjuda en längre upplevelse, där man kan besöka mässan så många gånger man vill under fyra månader, berättar Nicklas Johansson, grundare och delägare av New Market Media som arrangerar mässan.

Genom att logga in på Digitala gymnasiemässan kan man besöka 50 olika montrar, med information om skolornas program och profil. Du kan live-chatta med studie- och yrkesvägledare och gymnasieelever, titta på skolfilmer och få information om öppet hus.  Med andra ord, få samma information som på en fysisk mässa, men i lugn och ro, när du vill.

– Alla elever vi har pratat med vittnar om att de tycker att det är enormt mycket intryck på en fysisk mässa och en bullrig miljö. Dessutom går man ofta i kompisgäng och då handlar det ganska mycket om grupptryck vilka montrar man besöker.  Den digitala gymnasiemässan besöker du på dina egna villkor, säger Nicklas.

Så går det till

Surfa in på digitalagymnasiemassan.se och skaffa ett login.

Nu kan du välja om du vill gå direkt in på en mässa  eller om du vill chatta med SYV-are, andra elever eller få faktainformaton om program i det digitala biblioteket.

Gå runt på mässan genom att klicka på olika montrar och välj vilken typ av informaiton du vill ha från personalen.

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 03 dec 2012

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-18

Pedofil fick starta gymnasieskolor

En dömd pedofil fick starta tre friskolor i Stockholm. Idag har han lämnat över ledningen till kvinnlig hallick. En dömd pedofil har startat och drivit tre fristående gymnasieskolor i Stockholmsområdet, uppger TV 4 Nyheterna. År 2000 fick den 47-årige mannen tillstånd att starta friskolorna, trots att han mindre än två år tidigare avtjänat ett treårigt fängelsestraff för att ha haft samlag med en ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Här är politikernas skolbetyg

Annie Lööf var bäst i klassen, Göran Hägglund och Jimmie Åkesson medelmåttor. Här är partiledarnas skolbetyg. Näringsminister Annie Lööf (C) gick ut gymnasiet samhällsvetenskapliga linje med MVG i alla ämnen, motsvarande 5,0 med de gamla sifferbetygen. Justitieminister Beatrice Ask (M) var uppenbarligen också ambitiös, med 4,9 från humanistisk linje.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-26

Hjälp hjärnan att komma ihåg

Jonas von Essen, 21, har officiellt världens bästa minne och kan memorera 21 kortlekar på en timme. Själv hävdar han att hans medfödda minne inte alls är särskilt bra utan att han har tränat upp det genom olika minnestekniker. Nu använder han med framgång teknikerna. 

Läs mer