19 apr 2013

"Den bästa utbildningen"

På kärnkraftverket OKG är det viktigt att alla system fungerar och underhålls på rätt sätt. 

Därför såg Andreas Hagman, underhållschef på OKG, till att boka en utbildning hos Teknikutbildarna.
– Det är den bästa utbildningen jag gått. Jag har mycket nytta av det i mitt dagliga jobb, säger han.

Teknikutbildarna är ett av Sveriges största utbildningsföretag inom teknik och är mycket populära bland de som anlitat dem för kurser tidigare. Det var därför Andreas Hagman bokade in sig på underhållsutbildningen Modernt Underhåll för ledare.
– Jag tyckte upplägget funkade bättre än hos konkurrenterna. Här hade vi förberedande webbstudier så vi var väl förberedda innan de två dagarna på plats, säger Andreas Hagman.

Utbildningen var uppdelad i fyra block á två dagar var och de behöll samma handledare.
– Många av konkurrenterna tar in experter för varje block. Men då lär de inte känna gruppen och vet inte vad som sagts innan, säger Andreas Hagman.

Utbildningen tar bland annat upp hur en person kan leda underhållsarbetet, sätta mål, göra uppföljning och effektiviserar processen.
– Det gäller att göra ständiga förbättringar och att aldrig slappna av och där tittar man mycket på japanska industrin, säger Andreas Hagman.

På Teknikutbildarna jobbar de hårt för att ligga i framkant när det handlar om teknik och arbetssätt.
– Handledaren har ett brinnande intresse för underhållsteknik och utvecklar utbildningen efter nya rön, säger Andreas Hagman.

I dag håller Andreas Hagman som bäst på att föra in sina nya kunskaper på arbetsplatsen.
– Jag har tagit med mig väldigt mycket från utbildningen men det tar tid att införa allt fullt ut. Teknikutbildarna har gett mig ett bra verktyg för att kunna utveckla verksamheten, säger han.

Senast uppdaterad: 19 apr 2013

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Plugga något nytt och byt upp dig

För medelålders personer som satsar på en helt ny karriär är det klassiska yrken som gäller. Sjuksköterska och lärare är de populäraste valen. Och det är mest kvinnor som sadlar om. Efter nästan 20 år som journalist vill Anna Helmerson göra något annat. Efter tre år kommer hon att vara färdig sjuksköterska. – Jag är 45 år i dag. När jag är klar är jag 48.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Golnaz bytte mål mot mening

Golnaz utsågs till en av näringslivets mest lovande ledare. Men när karriärklättrandet blev allt bytte hon mål mot mening. När Golnaz Hashemzadeh som 20-åring utsågs till kårordförande för Handelshögskolan i Stockholm 2002, blev hon den första kvinnan med utländsk bakgrund på posten. – Det blev väldigt uppmärksammat. Det var en underlig känsla, för trots mitt biologiska kön och mina iranska rötter ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-23

Inventera din kompetens

Sluta fokusera enbart på betyg och utbildning ­ ­– inventera istället din kompetens. Fackförbundet Unionen vill att alla medlemmar ska bli bättre på att marknadsföra sina kompetenser mot arbetsgivare och erbjuder därför individcoachning. – Det första du ska göra är att reflektera över vad du gjort, vad du kan och vad du vill fortsätta med, säger Monica Fagerström, coach på Unionen.En pl ...
Läs mer