Visa allastudier.se som: Mobil
Nils-Erik i Fillipinerna

Flexibla distansstudier - i Sverige och världen

Genom att välja studier som bedrivs helt på distans ger du dig själv maximal flexibilitet i hur, var och när du bedriver dina studier. Du sätter dina egna tider och bestämmer själv varifrån du studerar. För eleven Nils-Erik, som studerar på distans genom NTI-skolan, har möjligheten till distansstudier öppnat upp dörren för ett liv i ett nytt land, långt ifrån Sveriges röda stugor och gröna skogar. 

Nils-Eriks väg till Filippinerna

– Tre år har gått sedan jag först satte fot på ön Mindanao i Filippinerna. Vad som skulle vara en kortare semester med volontärarbete slutade med en helomvändning i mitt liv. Jag brukar lite skämtsamt säga till lokalbefolkningen att jag gick vilse i djungeln och sen glömde jag åka hem! Det blir många hjärtliga skratt i ett fattigt och krigsdrabbat område, även om resurserna i tillvaron kan kännas knapra så finns rikedomen i de underbara relationerna mellan människor.

Nils-Erik i en trappa

Ej påbörjade gymnasiestudier

– Efter att jag varit engagerad i diverse jordbruksprojekt och samarbeten mellan lokala odlare och myndighetsorganisationer i ungefär 1,5 år, började jag studera på NTI-skolan.

– Under den första tiden i Filippinerna insåg jag flera saker. En av dem är hur lyckligt lottade vi i Sverige är som har tillgång till utbildning med bra kvalitet. Den insikten ledde till att jag tog beslutet att hjälpa mig själv genom att börja studera. Som tonåring var jag mycket skoltrött och påbörjade aldrig mina gymnasiestudier.

Distansstudier

– Nu har jag studerat hos NTI-skolan på distans i snart två år och det har gett mig otroligt mycket! På förmiddagarna arbetar jag fortfarande för att hjälpa till på olika sätt med utvecklingen i området, men inte lika aktivt som tidigare. Efter lunch kryper jag som regel undan och fokuserar på mina studier. På helgerna kan jag ibland ta min laptop till någon härlig strand och sitta där och studera. Mina förhoppningar är att på sikt kunna utbilda mig inom AI-området, vilket jag tycker är ett aktuellt och intressant ämne!

Nils-Erik hoppas att fler tar chansen

– Jag hoppas att min berättelse kan inspirera fler till att ta ett kliv ut i världen och förena studier med nyttiga livserfarenheter. NTI-skolan är strålande och jag är väldigt tacksam för all den hjälp och support skolan har gett mig under studietiden.

Blir du inspirerad till distansstudier efter att ha läst Nils-Eriks berättelse? 

NTI-skolan har över 50 års erfarenhet av utbildning på distans och undervisar över 30 000 elever årligen. Alla kurser är kostnadsfria och du har en och samma kurslärare från start till betyg.

Utbildningen bedrivs utifrån ett unikt pedagogiskt koncept utformat för just distansstudier. Distanskonceptet och kursupplägget utvärderas och förbättras löpande utifrån statistik och utvärderingsenkäter som alla elever ombeds fylla i. 

NTI-skolan erbjuder över 280 kurser inom flera olika ämnesområden. Några exempel är Programmering 1, Kommunikation, Ledarskap och organisation, Franska 1

Det finns även färdiga kurspaket som leder till ett yrke, bland annat Administratör, Undersköterska och HR-assistent

Vilka kurser och kurspaket som erbjuds varierar mellan olika kommuner. Klicka här och gör dina val, för att se vad som erbjuds i din hemkommun. Ansökan till NTI-skolan gör du sedan genom vuxenutbildningen i din hemkommun.

Gör en intresseanmälan till NTI-skolan!

Senast uppdaterad: 30 jul 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-12-18

Komvux på distans, individanpassad utbildning

Lisa studerar på distans på NTI-skolan. Det finns över 250 kurser att välja mellan, man kan välja studietakt själv och det är CSN-berättigat. Här är Lisas tankar om studierna på distans!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-05-10

Lär dig utveckla egna applikationer

Designskolan Hyper Island har startat en ny utbildning för utveckling av applikationer till mobiltelefoner. Den nya marknaden har fantastiska affärsmöjligheter. –  Det kommer att vara helt avgörande för branschen att det utbildas nya förmågor som besitter kunskaper om hur man utvecklar mobila applikationer, säger Charlotte Sundåker, marknadschef på Hyper Island.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-21

Nytt lärlingssystem i Göteborg

Nu kommer ett nytt sätt att läsa på Komvux. I Göteborg kan eleverna jobba som lärlingar och komma ut snabbare i arbetslivet. Marlene vill bli konditor. En ny sorts utbildning är på väg att genomföras i Göteborg  Du som är över 20 har chans att gå en lärlingsutbildning genom Komvux. – Utbildningen kräver en hel del, man måste satsa 120 procent, säger Reida Arvman, lärlingsvägledare och koordin ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön