Visa allastudier.se som: Mobil

Han pluggar ledarskap hos Runar

Rody El-Haddad är chefen som inte har en enda krona i studielån. Istället har han ett företag i ryggen som ger honom den utbildning han behöver. Just nu har han Runar Søgaard som mentor.

Rody började jobba som säljare direkt efter gymnasiet och fick snabbt mer ansvar. För honom var det aldrig riktigt aktuellt att plugga på högskola.

Min karriär inom försäljning gick bra, jag mådde bra och kände att det här är vad jag vill göra. Därför var det aldrig aktuellt att plugga på högskola, berättar Rody.

Vägen från säljare vidare till säljcoach, platschef och nu försäljningschef för hela företaget gick spikrak och idag basar han över 30 medarbetare på flera olika kontor runt om i Sverige. Och han är bara 28.

Jag kom långt på min sociala kompetens. Men jag tror inte på tur eller slump, det handlar om vilja, fokus och hårt arbete, säger Rody.

Allteftersom hans ansvar i företaget växte satsade företagsledningen på att ge honom de utbildningarna han behövde. Olika typer av ledarskapsutbildningar, brain management och mentorprogram har gjort att Rody har fått lära känna sig själv på ett nytt sätt.

Det var framförallt mötena med min mentor Mats Hagelin som vände upp och ner på mig som person. Oavsett vad jag frågande honom undrade han vad jag tyckte. Det var det som programmet gick ut på, att förstå vem jag är och vilken typ av ledare jag är. Det viktigaste av allt är att vara sig själv i sitt ledarskap.

För tillfället har Rody Runar Sörgaard som mentor i en ledarskapsutbildning genom Runars företag Next level Consulting.

När jag fick höra av ägaren att jag skulle ha Runar som mentor tänkte jag ”vad sysslar de med”, men är det något jag har lärt mig som ledare är det att inte döma så snabbt, säger Rody.

Det visade sig vara en  kurs med många bra praktiska redskap i hur man driver en grupp framåt. Och Runar är en person med bra värderingar och stor erfarenhet av att driva företag tycker Rody.

Jag vill förtydliga att det INTE finns någon religiös anknytning till kursen, säger Rody och skrattar.

Populära utbildningar att gå genom arbetsgivaren

UGL-kurs

Ledarskap

Förhandlingsteknik

Retorik

IT- användare

Engelska

Franska

Spanska

Kinesiska

Digital bildhantering

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 28 nov 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-22

Utveckla din kompetens

Kompetensutveckling har blivit allt viktigare för att hålla jämna steg med utvecklingen på arbetsmarknaden. Företag och organisationer förändras i allt snabbare takt och den tekniska utvecklingen blir allt viktigare att hänga med i.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-19

Skapa ditt eget varumärke

Ben bytte bort basketkarriären. Idag har han grundat Sveriges första parfymhus. Vägen till ett eget doftimperium gick via en konstskola. Hitta utbildningarna – sök direkt.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-17

Låt chefen betala dina studier

Du har många möjligheter att läsa vidare och utvecklas på jobbet. Här får du de bästa tipsen.

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön