Havet ger honom kraft

Studenten Pontus Hallin har valt en livsstil där kombinationen studier och resor till havet ger honom kreativ kraft.

Man kan inte låta bli att tänka på hav när man träffar Pontus Hallin. Solblekt lockigt hår, havsfärgade ögon och den där speciella surflooken gör att jag inte alls förvånas när han berättar att hans stora passion är surfing.

Vi pratar om kreativitet. Pontus pluggar Textil, produktutveckling och entreprenörskap på Borås Textilhögskola och har tidigare även pluggat Affärs- och produktutveckling. Han är en sådan människa som alltid har sprutat ur sig idéer.

Har man en passion och glädje hittar man kreativiteten. När man glömmer tid och rum och bara är just där i stunden, då är det som bäst. Så är det för mig med surfingen, men också när jag kreerar, säger Pontus som alltid har sin idébok med sig för att skriva upp intressanta produktidéer.

Pontus har valt en livsstil som gynnar hans kreativitet. Han pluggar 150 procent för att sedan ta långa studiepauser för att resa runt i världen. Alla resor går till havet och där får han utrymme för sin passion surfingen och får inspiration till att utveckla gamla och skapa nya idéer.

Jag ligger inte bara och dricker kokosvatten och latar mig när jag reser, jag gör studiebesök till sådana ställen som kan hjälpa mig i mitt projekt.

Just nu håller han på att realisera en produkt som han har utvecklat i tanken under ett par år. Det handlar om att bygga ett helt nytt material, som är nedbrytbart i naturen, som ska användas till en helt ny produkt som inte finns på marknaden. Mer information får jag inte eftersom Pontus är i färd att söka patent på den. Men det har med havet och surfing att göra, det förstår jag eftersom allting Pontus gör följer en linje.

Det handlar om havet, surfing och segling. Jag ser alltid till att hamna inom samma område vad jag än sysslar med, jag har till exempel aldrig haft några knegjobb utan tar jobb inom mitt område som gör att jag lär mig nya saker hela tiden.

Jag kan inte låta bli att förundras över den positivism och glädje Pontus utstrålar, och tänker att fler borde anamma hans inställning till livet och inlärning.

– Jag vill ta vara på tiden jag har nu, jag är ung och kan vara mer våghalsig och ta större risker.  Om det skiter sig nu löser det sig ändå. Det jag lär mig nu har jag nytta av hela livet, det är så jag resonerar. Jag är nöjd med livet varje dag.

Mer om kreativitet

Boosta din kreativitet

Kreativitet – ditt mentala guld

Skydda din idé – den kan vara en guldgruva

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 14 okt 2021