Visa allastudier.se som: Mobil

Hitta nyckeln till din framtida utbildning

I två dagar slår Kulturhuset i Stockholm upp portarna. Utbildningar från tio kommuner i Stockholmsområdet. Så pluggar du Komvux på distans.

Tisdagen och onsdagen 18-19 oktober anordnas Vuxenutbildningsmässan i Kulturhuset i Stockholm. Då kan du träffa utbildare från tio kommuner i Stockholmsområdet.

– Syftet är för blivande studerande att träffa anordnare och studie- och yrkesvägledare, säger Carina Tollebrant, samordnare för mässan.

– Vi hoppas att det ska underlätta valet, mänga behöver få en överskådlig bild av anordnare och utbildningar innan de gör sitt val.

Sammanlagt kommer 33 utställare att vara på plats. Både CSN och studie- och yrkesvägledare kommer att finnas tillgängliga för att svara på frågor.

Tina Hellström är en av de studievägledare som besökare kan ställa frågor till under mässan.

– Jag tycker alltid det är kul att träffa eleverna, särskilt eftersom jag jobbar på distans. Jag sitter i Stockholm och eleverna ringer, de sitter i hela landet, säger hon.

Enligt Tina, som till vardags jobbar på Didaktus och NTI, är det vanligt med praktiska frågor kring distansutbildningar.

– Och det är inte så konstigt. Det är ganska vanligt att plugga på distans, säger Tina.

Carina Tollebrant tror att mässan kommer att locka uppemot 4 000 besökare.

– Det blir jättekul! Det är ett tillfälle att visa vad vuxenutbildningsskolorna har att erbjuda, och för eleverna att se vad som finns. Det kommer bli två roliga dagar.


Tina: Så funkar distansstudier på Komvux

  • Du får ett eget ”elevrum” på nätet där du får uppgifter och kan kontakta din egen lärare.
  • Generellt sett behöver du ta 20 poäng i veckan för att få fullt studiemedel från CSN.
  • En kurs på 100 poäng motsvarar 5 veckors heltidsstudier.

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 12 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Fixa en andra chans till drömjobbet

Om du behöver höja eller komplettera dina betyg är Komvux en andra chans. Mark läser upp betygen för att komma in på drömutbildningen. Om du behöver höja eller komplettera dina betyg är Komvux en andra chans. Du kan läsa in både grundläggande och särskild behörighet för högskolestudier. Det handlar om hur just du vill gå vidare med studierna.Mark Öberg, 22, pluggar ett naturvetenskapligt basår på ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Nytt lärlingssystem i Göteborg

Nu kommer ett nytt sätt att läsa på Komvux. I Göteborg kan eleverna jobba som lärlingar och komma ut snabbare i arbetslivet. Marlene vill bli konditor. En ny sorts utbildning är på väg att genomföras i Göteborg  Du som är över 20 har chans att gå en lärlingsutbildning genom Komvux. – Utbildningen kräver en hel del, man måste satsa 120 procent, säger Reida Arvman, lärlingsvägledare och koordin ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Här är utbildningarna som ger dig jobb

Plåtslagare, ingenjörer och läkare har inga problem att få jobb de kommande åren. Värre är det för matroser, fotografer och journalister. Vill du ha ett jobb? Satsa på något inom data, teknik eller byggbranschen. Där är efterfrågan på kompetent arbetskraft stor, enligt Arbetsförmedlingen. Även lastbilschaufförer behövs. Tillverkningsindustrin skriker också efter folk.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön