Visa allastudier.se som: Mobil

Hitta sommarjobbet vid Medelhavet

Med stora varsel och få nyanställningar har svenska ungdomar svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Räddningen kan vara ett sommarjobb som ”entertainer” vid Medelhavet.

– Svenska ungdomar är väldigt populära bland utländska arbetsgivare. De har gott rykte, säger Kristina Gärdebro Johansson, rådgivare på Arbetsförmedlingen.

Ett område där svenska ungdomar är eftertraktade är på semesteranläggningar i södra Europa dit svenskar söks som dansinstruktörer, underhållare, windsurfinginstruktörer och barnledare för skandinaviska turister.  

Arbetsförmedlingen har just nu cirka 300 ”entertainerjobb” i Italien, Cypern, Grekland och Spanien på sin hemsida. En av dem som sökt sig ut i Europa för att hitta sommarjobb är 22-åriga Janine Kalm. Under två somrar arbetade hon som barnledare på ett hotell i Spanien.

– Det var jättekul och det är en bra erfarenhet som många arbetsgivare här hemma uppskattar, säger hon.

Janine Kalm tror också att en mässa kan vara till hjälp eftersom många svenska ungdomar kanske vill arbeta utomlands men tycker att det verkar krångligt.

– Jag tror att det kan vara en hake att det är mycket som ska fixas men jag tycker inte att man ska se det så, det är värt i slutändan, säger hon.

Så kan du söka:

Den fjärde februari anordnar Arbetsförmedlingen en rekryteringsmässa i Malmö där de som söker ”entertainerjobb” i Sydeuropa får chansen att träffa arbetsgivarna. På mässan i Malmö berättar representanter för arbetsgivarna om sina verksamheter och vad jobben innebär.


De lediga jobben finns i Platsbanken under "Italien", "Cypern", "Grekland", "Spanien" och "Kultur". Skicka in din ansökan med en CV för de jobb du är intresserad av. 


Arbetsgivarna/Arbetsförmedlingen kommer att kontakta de personer som är aktuella för intervjuer den 4 februari eller audition för sångare och showartister den 6 februari. Är du inskriven på Arbetsförmedlingen och blir kallad på intervju i Malmö kan du få resan betald.

Läs mer:

Fakta: Sommarjobb

Att tänka på inför sommarjobbet

Guide: Jobb eller kurs i sommar?

Kontakter ger jobb i sommar

Tobias Berg
Senast uppdaterad: 18 sep 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-06-16

Utlandsstudenter gynnar bomarknad

Asiater som pluggar utomlands är många och välbeställda och därför riktigt bra för bomarknaden. De miljoner unga asiater som reser till västländer för att studera har gett upphov till en global studentbostadsmarknad som är värd omkring 200 miljarder dollar, drygt 1 300 miljarder kronor. Över hälften av världens 165 miljoner studenter som utbildar sig utomlands kommer från Asien, främst Kina, ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-06-11

Hon vill inspirera andra unga tjejer

Hon har arbetat och studerat i Italien och Frankrike, talar fyra språk flytande och har redan landat drömjobbet. Nu kan Klaudyna Augler, 23, även lägga till titeln "Female of the Year" i sitt CV. – Det betyder otroligt mycket. Personligen så blir det ju en flygande start på min karriär, säger hon. I kväll mottar Kaludyna Augler, 23 det prestigefyllda stipendiet Female Economist of the Year i en of ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Stora studentkravaller i Chile

Polis har fått sätta in tårgas mot demonstranter i Chile som kräver att utbildningssystemet reformeras. Protesterna mot president Sebastián Piñero är de största sedan landet blev demokratiskt 1990. För femte gången på två månader samlades tiotusentals människor – de flesta studenter – för att visa sitt missnöje med landets politik.Den till största del fredliga demonstrationen i huvudstaden Santiag ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön