Visa allastudier.se som: Mobil

Hitta sommarjobbet vid Medelhavet

Med stora varsel och få nyanställningar har svenska ungdomar svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Räddningen kan vara ett sommarjobb som ”entertainer” vid Medelhavet.

– Svenska ungdomar är väldigt populära bland utländska arbetsgivare. De har gott rykte, säger Kristina Gärdebro Johansson, rådgivare på Arbetsförmedlingen.

Ett område där svenska ungdomar är eftertraktade är på semesteranläggningar i södra Europa dit svenskar söks som dansinstruktörer, underhållare, windsurfinginstruktörer och barnledare för skandinaviska turister.  

Arbetsförmedlingen har just nu cirka 300 ”entertainerjobb” i Italien, Cypern, Grekland och Spanien på sin hemsida. En av dem som sökt sig ut i Europa för att hitta sommarjobb är 22-åriga Janine Kalm. Under två somrar arbetade hon som barnledare på ett hotell i Spanien.

– Det var jättekul och det är en bra erfarenhet som många arbetsgivare här hemma uppskattar, säger hon.

Janine Kalm tror också att en mässa kan vara till hjälp eftersom många svenska ungdomar kanske vill arbeta utomlands men tycker att det verkar krångligt.

– Jag tror att det kan vara en hake att det är mycket som ska fixas men jag tycker inte att man ska se det så, det är värt i slutändan, säger hon.


De lediga jobben finns i Platsbanken under "Italien", "Cypern", "Grekland", "Spanien" och "Kultur". Skicka in din ansökan med en CV för de jobb du är intresserad av. 


Arbetsgivarna/Arbetsförmedlingen kommer att kontakta de personer som är aktuella för intervjuer den 4 februari eller audition för sångare och showartister den 6 februari. Är du inskriven på Arbetsförmedlingen och blir kallad på intervju i Malmö kan du få resan betald.

Läs mer:

Fakta: Sommarjobb

Att tänka på inför sommarjobbet

Guide: Jobb eller kurs i sommar?

Kontakter ger jobb i sommar

Tobias Berg

Senast uppdaterad: 07 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-16

Lady Gaga-trillingar jagas av CSN

Bröderna jagas för fusk med studiemedlet. Här dyker de upp - i världsstjärnans musikvideo. Tre svenska trillingar har hamnat i blåsväder. CSN har polisanmält bröderna som mellan 2007 och 2010 ska ha använt förfalskade betyg och intyg för att kvittera ut stora summor pengar för utlandsstudier i Kalifornien och Japan. Enligt CSN rör det sig om 770 000 kronor.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Sommarjobbet som ger 100 000 i månadslön

Sugen på att tjäna 100 000 i sommar? Adecco utlyser årets mest spännande sommarjobb; vikarierande koncernchef med en månadslön på 100 000 kronor. Vi träffar Per Östman, som rodde hem jobbet förra året. Förra sommaren lyckades Per Östman, då civilingenjörsstudent i Linköping, få Sveriges förmodligen mest inflytelserika och välbetalda sommarjobb, som vikarierande koncernchef för Adecco.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Plugga statistik – jobba i New York

Är du analytisk och äventyrslysten? Gillar du att tolka siffror? Charlotte pluggade statistik i Linköping, satte upp nya mål och hamnade i det stora Äpplet. Charlotte Karlsson är Vice President Customer Support vid Ericssons kontor i New York. År 2001 tog hon sin licentiatexamen i statistik vid Linköpings universitet. Sedan dess har hon arbetat som projektledare med GSM-support i Linköping oc ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön