Visa allastudier.se som: Mobil

Hitta starta eget-kursen

Många är intresserade att starta eget på deltid, visar undersökning. Korta kurser som hjälper i företagandet är därför efterfrågade. Vi hjälper dig hitta kursen.

Folkuniversitets mitt-i-karriären-barometer visar att över hälften av alla yrkesverksamma svenskar vill byta jobb och ungefär en tiondel är intresserade av att starta eget på deltid.

– Det var tydligt i vår undersökning att många vill starta eget på deltid, att man kanske inte vågar ta steget fullt ut, utan börjar på deltid och sedan om det växer kan man ta steget till heltid. Vi försöker göra det enklare att skaffa nya kunskaper snabbt. Både inom den moderna tidens företagande och de klassiska grunderna man behöver som egenföretagare, säger Mona Lanneskog på Folkuniversitetet Stockholm.

Barometern visar också att behovet av kompetensutveckling inom teknik ses som den största bristen bland mitt-i-karriäristerna. App-kursen som löper över en helg är en av de kurserna som passar den som vill göra verklighet av en affärsidé.

Egenföretagaren Krister Selander byggde sin egen app efter en tvådagarskurs på Folkuniversitetet Stockholm. Trots liten datavana byggde Krister med kursens hjälp en app som förväntas effektivisera hans åkeriverksamhet.

– Idén till appen kom när jag insåg hur mycket onödig telefontid vi förbrukade och vilken flaskhals detta var för verksamheten. Appen gör att vi kan ta emot betydligt fler beställningar på ett effektivare sätt, säger Krister Selander på Ängsgårdens Åkeri.

Hitta starta-eget-kursen

Bygg din egen webbbutik

Gör en egen hemsida

Bokföring och redovisning

Företagsekonomi

Marknadsföring

PR och kommunikation

Praktisk arbetsrätt

Ledarskap

Office

Gör din egen app

Skriv för webben

AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 11 maj 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2014-02-17

Han gick i land med FEI

Fredrik Strömbäck gick Sjökaptensutbildningen efter gymnasiet och arbetade i flera år som styrman på ett norskt rederi. Han mönstrade av, började arbeta på Sjöfartsverket och valde att öka de akademiska poängen i sitt CV genom att via FEI FLEX läsa Marknadsekonom DFEI på FEI Företagsekonomiska Institutet. Nu fortsätter han seglatsen mot sin nya landbaserade högskoleexamen.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-12-13

Nu ställer kunderna högre krav

Dagens kunder har blivit mer stressade och därmed mindre trevliga. Därför måste anställda inom serviceyrken vässa sitt bemötande. Enligt en ny europeisk undersökning är svensk butikspersonal bland de sämsta i Europa på att le och hälsa kunder välkomna. – Många av mina kursdeltagare berättar att dagens kund ofta är stressad, vilket ju gör oss mindre tålmodiga och trevliga, säger Eva Gyllensvaan, ut ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-05-12

VD:n som tackat nej

Det började med talteknologi, långt innan smartphonen slog igenom. Nu är Georgi Ganev vd på elektronikjätten Dustin. Möt mannen som älskar teknikens möjligheter mer än tekniken självt. Hitta din ledarskapsutbildning Metro Karriär träffar Georgi Ganev på Nordens största IT- och elektronikmässa Dustin Expo, på Annexet i Stockholm. Det är någon timme innan dörrarna öppnas för a ...
Läs mer

recensionspolicy allastudier.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön