Visa allastudier.se som: Mobil

Hitta starta eget-kursen

Många är intresserade att starta eget på deltid, visar undersökning. Korta kurser som hjälper i företagandet är därför efterfrågade. Vi hjälper dig hitta kursen.

Folkuniversitets mitt-i-karriären-barometer visar att över hälften av alla yrkesverksamma svenskar vill byta jobb och ungefär en tiondel är intresserade av att starta eget på deltid.

– Det var tydligt i vår undersökning att många vill starta eget på deltid, att man kanske inte vågar ta steget fullt ut, utan börjar på deltid och sedan om det växer kan man ta steget till heltid. Vi försöker göra det enklare att skaffa nya kunskaper snabbt. Både inom den moderna tidens företagande och de klassiska grunderna man behöver som egenföretagare, säger Mona Lanneskog på Folkuniversitetet Stockholm.

Barometern visar också att behovet av kompetensutveckling inom teknik ses som den största bristen bland mitt-i-karriäristerna. App-kursen som löper över en helg är en av de kurserna som passar den som vill göra verklighet av en affärsidé.

Egenföretagaren Krister Selander byggde sin egen app efter en tvådagarskurs på Folkuniversitetet Stockholm. Trots liten datavana byggde Krister med kursens hjälp en app som förväntas effektivisera hans åkeriverksamhet.

– Idén till appen kom när jag insåg hur mycket onödig telefontid vi förbrukade och vilken flaskhals detta var för verksamheten. Appen gör att vi kan ta emot betydligt fler beställningar på ett effektivare sätt, säger Krister Selander på Ängsgårdens Åkeri.

Hitta starta-eget-kursen

Bygg din egen webbbutik

Gör en egen hemsida

Bokföring och redovisning

Företagsekonomi

Marknadsföring

PR och kommunikation

Praktisk arbetsrätt

Ledarskap

Office

Gör din egen app

Skriv för webben

AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 11 maj 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2014-01-08

Han satsar på kompetensen

På TM-group satsar man på kompetensutvecklingen för sina anställda. Eftersom de jobbar inom teknikbranschen behöver de alltid hålla sig uppdaterade. – Det är alltid viktigt att utvecklas för att vara med, säger Mikael Bergqvist, Sverigechef på TM-group.TM-group har kontor i hela Skandinavien och levererar tekniska lösningar till kunder inom finans, callcenter eller säkerhet.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-10-02

Mitt-i-karriärister ratar chefsjobb

Varannan person som befinner sig mitt i karriären är intresserad av att byta jobb. Men chefsskap prioriteras lågt. Folkuniversitetets undersökning som gjorts i samarbete med YouGov visar att det mitt-i-karriäristerna söker i yrkeslivet är nya kunskaper, personlig utveckling, högre lön och bättre balans mellan jobb och fritid. Hela 58 procent funderar på att byta jobb.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-04-29

Så väljer du rätt kurs

Vi tog hjälp av experter för att reda ut vilka faktorer som är viktiga när man ska välja kurs för kompetensutveckling på jobbet. – Det absolut viktigaste är att vara tydlig med målet för utbildningen. Vad ska utbildningen resultera i? Se till att målet med utbildningsinsatsen är 
S-M-A-R-T, det vill säga Specifikt, Mätbart, Accepterat, Realistiskt och Tidsatt, säger Eva M Torsson, vd för Sveriges ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön