Visa allastudier.se som: Mobil

Hitta starta eget-kursen

Många är intresserade att starta eget på deltid, visar undersökning. Korta kurser som hjälper i företagandet är därför efterfrågade. Vi hjälper dig hitta kursen.

Folkuniversitets mitt-i-karriären-barometer visar att över hälften av alla yrkesverksamma svenskar vill byta jobb och ungefär en tiondel är intresserade av att starta eget på deltid.

– Det var tydligt i vår undersökning att många vill starta eget på deltid, att man kanske inte vågar ta steget fullt ut, utan börjar på deltid och sedan om det växer kan man ta steget till heltid. Vi försöker göra det enklare att skaffa nya kunskaper snabbt. Både inom den moderna tidens företagande och de klassiska grunderna man behöver som egenföretagare, säger Mona Lanneskog på Folkuniversitetet Stockholm.

Barometern visar också att behovet av kompetensutveckling inom teknik ses som den största bristen bland mitt-i-karriäristerna. App-kursen som löper över en helg är en av de kurserna som passar den som vill göra verklighet av en affärsidé.

Egenföretagaren Krister Selander byggde sin egen app efter en tvådagarskurs på Folkuniversitetet Stockholm. Trots liten datavana byggde Krister med kursens hjälp en app som förväntas effektivisera hans åkeriverksamhet.

– Idén till appen kom när jag insåg hur mycket onödig telefontid vi förbrukade och vilken flaskhals detta var för verksamheten. Appen gör att vi kan ta emot betydligt fler beställningar på ett effektivare sätt, säger Krister Selander på Ängsgårdens Åkeri.

Hitta starta-eget-kursen

Bygg din egen webbbutik

Gör en egen hemsida

Bokföring och redovisning

Företagsekonomi

Marknadsföring

PR och kommunikation

Praktisk arbetsrätt

Ledarskap

Office

Gör din egen app

Skriv för webben

AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 11 maj 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2013-04-21

Kurs gav bättre chefer

Ledarskapskurserna hos Företagsuniversitetet ledde till ökad produktivitet, högre säkerhet och bättre chefer. Vi träffade HR-managern Cecilia Asp på Nynäs som berättade om företagets kompetensutveckling.På väggarna i entrén till Nynäs reception finns på den ena sidan ett tecknat oljeraffinaderi bestående av de anställdas signaturer och på den andra en pedagogisk illustration som visar vad föret ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-10-02

Ta ansvar för din kompetens

Du ansvarar i första hand för din egen kompetensutveckling.  Utvecklingssamtalet är bästa tillfället att ta upp det med din chef.  – Kompetensutveckling är viktigt både för att ta sig vidare i karriären och göra bra ifrån sig på den nuvarande tjänsten, säger Charlie Levin, kompetensutvecklingsexpert på Unionen.Alla är på pappret överens om att kompetensutveckling är viktigt och att alla part ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-29

Skydda din idé - den kan vara en guldgruva

Har du en briljant idé som du vill tjäna pengar på? Tänk på att skydda din innovation för att få investerare med dig. Är du en av de innovativa svenskar som har kommit på något smart men fortfarande sitter framför datorn på ditt gamla jobb och drömmer om att tjäna storkovan på din idé? Sverige är innovativt. Storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö tillhör de ledande regionerna i Europa n ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön