Visa allastudier.se som: Mobil

Hon vill inspirera andra unga tjejer

Hon har arbetat och studerat i Italien och Frankrike, talar fyra språk flytande och har redan landat drömjobbet. Nu kan Klaudyna Augler, 23, även lägga till titeln "Female of the Year" i sitt CV.

– Det betyder otroligt mycket. Personligen så blir det ju en flygande start på min karriär, säger hon.

I kväll mottar Kaludyna Augler, 23 det prestigefyllda stipendiet Female Economist of the Year i en officiell ceremoni på Handelshögskolan i Stockholm. Priset, som delas ut för tolfte året i rad, innebär bland annat att hon tilldelas ett ledarskapsstipendium med en skräddarsydd tjänst på Boston Consulting Group, samtidigt som hon bjuds in i ett unikt kontaktnät inom affärsvärlden.

Men det är inte bara karriären som ligger i fokus. Den 23-åriga nationalekonomen ser priset även som en möjlighet att få verka som en förebild för unga kvinnor.

– Eftersom jag själv är väldigt ung vill jag visa unga tjejer att driv lönar sig och samtidigt betona vikten av att ha ett nätverk i en här typen av karriär. det är det jag vill representera och naturligtvis förmedla, säger Klaudyna Augler.

Klaudyna Augler, vad tror du händer med...

...bostadsmarknaden
– Det talas ju om en bubbla och priserna har varit på uppsving. Så på kort sikt kan det tänkas att priserna går ner. men tittar vi på Stockholm har vi kommit in i ett stadie där efterfrågan på bostäder blivit stor, och eftersom det är en stad som ständigt växer så tror jag inte att det kommer röra sig om några större nedgångar på sikt.

...bensinpriset
– Med den kunskap jag har ser jag inget som kommer hindra att bensinpriserna fortsätter stiga. Nu har vi sett att den politiska utvecklingen i många av de länder som driver på oljepriset gör att det blir ännu svajigare.

...eurokrisen
– Det är mycket troligt att det kommer en vändning nu i form av att man satsar mer på tillväxtstrategier i EMU-länderna efter till exempel presidentvalet i Frankrike och initiativ från USA nu senast. Det blir också väldigt spännande att se vad som händer i det grekiska valet och vad som händer med Grekland och euron. Det är svårt att säga, men någonting säger mig att Grekland kommer vara kvar i EMU om ett år.

...börsen
– Som vanligt i sådana här kristider blir det väldigt riskabelt för småsparare att handla på aktiemarknaden. Som vanligt är en diversifierad portfölj det man kan förespråka, inte att kasta alla sina ägg i en påse och satsa  enbart på Ericsson eller Telia. Och att titta på andra papper som fonder och så vidare, inte bara aktier.

Relaterat

7 tips för att bli headhuntad

"Det blir en win-win situation"

Unga vill helst till svenska storbolag

Clarence Frenker
Senast uppdaterad: 11 jun 2012

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Twilight-turism är nya sättet att resa

Tre forskare har skrivit en bok om ett ovanligt fenomen som blir allt vanligare, också i Sverige. Länkar: Ovanliga studier.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-03

Sommarjobbet ledde till fast tjänst

Rekryterare märker en ökad efterfrågan på studenter som vill sommarjobba. För rymdingenjörsstudenten Signe gav sommarjobbet en fast tjänst. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-17

Här får flest jobb efter examen

Byggingenjörer som gått på Uppsala universitet har haft lättast att få jobb efter examen. Och för psykologer är utbildningen vid Linköpings universitet jobbsäkrast. 

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön