Visa allastudier.se som: Mobil

James Franco undervisar på universitet i kurs om James Franco

Ett amerikanskt universitet anordnar kurs om värden för årets Oscarsgala. Stjärnan själv deltar i undervisningen via Skype.

Det är på kursen ”Master Class: Editing James Franco… With James Franco” vid Columbia College Hollywood som skådespelaren James Franco kommer att hjälpa till i undervisningen om sig själv. Föreläsare på kursen kommer att vara James Francos redaktör Tyler Danna. James Franco själv kommer att prata med studenterna via Skype och medverka på veckomöten när hans schema tillåter, rapporterar The Hollywood Reporter.

Enligt tidningen ska kursens 12 studenter lära sig att redigera film för att skapa en halvtimmeslång dokumentär med hjälp av material från James Francos karriär.

James Franco står värd för årets Oscarsgala tillsammans med Anne Hathaway och har bland annat medverkat i filmer som Milk, Spider-Man och 127 timmar. Han är doktorand i engelska vid Yale.

Länkar: Plugga i USA

Så fixar du den amerikanska studienotan

Han fick sportstipendium i USA

Så kommer du in på Harvard

Studiedestination: New York

Så pluggar du utomlands – direkt efter nian

"Flest coola filosofer vid Berkeley"

Fakta: Studera i USA

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-03

Utlandspraktik ska göra studenterna toleranta

Utlandspraktik innebär ett nytt språk och nya vänner. Men för sjuk­sköterskestudenterna på Sophiahemmet högskola i Stockholm handlar det också om ödmjukhet.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-06-16

Next stop Shanghai

Målsättningen att jobba i Kina sattes redan på gymnasiet. Nu har Alexander de Freitas vunnit ett stipendium för ett års praktik där.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-19

Så tar du dig ut i Europa

Svenska ungdomar vill jobba utanför landet. Juridikstudenter rankar UD som drömarbetsgivaren. Joel, 26, hoppas på en framtid inom EU. Tips: Så tar du dig ut i Europa.

Läs mer