21 okt 2021

James Franco undervisar på universitet i kurs om James Franco

Ett amerikanskt universitet anordnar kurs om värden för årets Oscarsgala. Stjärnan själv deltar i undervisningen via Skype.

Det är på kursen ”Master Class: Editing James Franco… With James Franco” vid Columbia College Hollywood som skådespelaren James Franco kommer att hjälpa till i undervisningen om sig själv. Föreläsare på kursen kommer att vara James Francos redaktör Tyler Danna. James Franco själv kommer att prata med studenterna via Skype och medverka på veckomöten när hans schema tillåter, rapporterar The Hollywood Reporter.

Enligt tidningen ska kursens 12 studenter lära sig att redigera film för att skapa en halvtimmeslång dokumentär med hjälp av material från James Francos karriär.

James Franco står värd för årets Oscarsgala tillsammans med Anne Hathaway och har bland annat medverkat i filmer som Milk, Spider-Man och 127 timmar. Han är doktorand i engelska vid Yale.

Länkar: Plugga i USA

Så fixar du den amerikanska studienotan

Han fick sportstipendium i USA

Så kommer du in på Harvard

Studiedestination: New York

Så pluggar du utomlands – direkt efter nian

"Flest coola filosofer vid Berkeley"

Fakta: Studera i USA

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 21 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Läs fotbollshistoria på universitetsnivå

Lär dig allt om fotboll, Harry Potter eller orkidéer. Det finns många udda kurser att välja bland. Fotbolls-studenten Fredrik Sinander är jättenöjd med sitt val. Om du inte är sugen på någon av de mer traditionella utbildningarna, som ekonomi eller medicin, finns det gott om smalare alternativ att välja bland. En udda kurs är "Fotbollens historia" (7,5 högskolepoäng) vid Malmö Högskola.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-19

Så fixar du ett jobb utomlands

Svenska ungdomar vill jobba utanför landet. Juridikstudenter rankar UD som drömarbetsgivaren. Joel, 26, hoppas på en framtid inom EU. Tips: Så tar du dig ut i Europa.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-11-22

Stor efterfrågan på personer med praktisk utbildning

Personer med yrkesutbildningar och YH-utbildningar är eftertraktade på arbetsmarknaden. Vill du få en yrkesinriktad utbildning utomlands? Läs mer om fördelarna med en yrkesinriktad utbildning och få tips på skolor utomlands.

Artikeln är ett gästinlägg skrivet av vår systersajt Blueberry.nu.

Läs mer