Visa allastudier.se som: Mobil

Klass fick IG i kurs som inte fanns

Kursen i svetsning var obligatorisk och skulle såklart betygsättas. Synd då att skolan inte hade gett kursen från första början.

En hel klass på Varbergs praktiska gymnasium fick betyget Icke godkänd (IG) på en obligatorisk kurs i svetsning. Detta trots att kursen aldrig hade getts. Nu får skolan kritik av Skolinspektionen, uppger Hallands Nyheter på nätet.

Rektorn har i ett yttrande till inspektionen skrivit att man nu ska hålla en utbildning för lärare om bland annat betyg. Eleverna, som tog studenten förra sommaren, har fått chans att gå kursen i efterhand.

TT / AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 14 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Ställ frågor i vår gymnasiechatt

Nu är det snart dags att välja till gymnasiet! Har du frågor som kräver svar? På vår gymnasiechatt kan du ställa frågor till studie- och yrkesvägledare under hela perioden fram till valet. Måndag 9 december öppnar vår chatt som vänder sig till alla som ska välja till gymnasiet. Chatten kommer att  ha öppet varje måndag och tisdag klockan 19 till 20 alla veckor fram till och med vecka 8, föru ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Lysande utsikter – Fastighetsskötare

Praktiken lockade Alex Soto Serrano när han bestämde sig för att söka en plats på YH-utbildningen inom fastighetsförvaltning. Med bara veckor kvar på utbildningen ser han redan stora jobbmöjligheter direkt efter examen. Det finns gott om jobb inom fastighetsbranschen men ont om rätt kompetens. Därför är en utexaminerad fastighetsförvaltare attraktiv på arbetsmarknaden.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Landets bästa skolkommuner

Gymnasieeleverna i storstadslänen klarar skolan bäst, enligt en ny mätning. Men det är små kommuner som som drar upp resultatet. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har för tredje året jämfört landets kommuner vad gäller gymnasieskolan: i vilken grad eleverna fullgör utbildningen, betygssnitt, behörighet till högskolan och i vilken grad ungdomarna får jobb eller kommer in på högskola ett pa ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön