06 okt 2021

Lärare varnas för tuschstraff

En högst ovanlig bestraffning har lett till att en lärare nu blir varnad.

Lärarens bestraffning märktes.

Han plockade fram en tuschpenna och målade de två eleverna i ansiktet inför de andra eleverna. De två hade kommit för sent till en lektion.

Arbetsgivaren anser att lärarens agerande var i högsta grad olämpligt och ger nu honom en varning, rapporterar Hallands Nyheter. Händelsen inträffade i höstas på ett gymnasium i Västergötland.

Relaterat

Var finns framtidens jobb?

TT

Senast uppdaterad: 06 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Dansare – med kroppen som verktyg

Älskar du musik? En dansare förmedlar känslor och berättelser med kroppen. Nathalie är premiärdansös på Kungliga baletten. Tips: Så lyckas du som dansare. Sökfunktion: Hitta din dansutbildning En tuff arbetsmarknad väntar landets danselever efter att de tagit examen, rapporterar Dagens Nyheter. Efter tre års utbildning på folkhögskolan Balettakademin i Stockholm kan bara en tredjedel räkna med job ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Sökes: 10 000 till fastighetsbranschen

Ansökningarna till gymnasieskolans yrkesprogram fortsätter att minska enligt Skolverket. Samtidigt skriker många branscher efter utbildad personal med just dessa inriktningar. Fastighetsbranschen är en av dem. – Vi behöver anställa 10 000 personer de närmaste tio åren, bara med anledning av pensionsavgångar, lägger man sedan till personalomsättning och tillväxt behövs 16 000, säger Madeleine Riet ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-19

Studera utomlands – gymnasium

Den som pluggar utomlands under gymnasietiden lär sig snabbt ett nytt språk och får erfarenheter för livet. Läs mer om gymnasiet utomlands här!

Läs mer