Lär dig utveckla en app
18 okt 2021

Lär dig utveckla egna applikationer

Designskolan Hyper Island har startat en ny utbildning för utveckling av applikationer till mobiltelefoner. Den nya marknaden har fantastiska affärsmöjligheter.

–  Det kommer att vara helt avgörande för branschen att det utbildas nya förmågor som besitter kunskaper om hur man utvecklar mobila applikationer, säger Charlotte Sundåker, marknadschef på Hyper Island.

För att möta ett växande behov av applikationsutvecklare valde Hyper Island att i höst starta utbildningen Application Designer and Developer for Mobile Devices.

– Vi vill med våra utbildningar och studenter fortsätta att driva Sverige som tekniknation framåt, säger Charlotte Sundåker i ett pressmeddelande.

Hur ser utbildningen ut, rent praktiskt?

– Den kommer att ha samma koncept som alla våra utbildningar. Vi arbetar i så kallade moduler på ett antal veckor. Under dessa veckor jobbar studenterna med cases på uppdrag av företag såsom till exempel Ikea, Natur & Kultur och SJ. På Hyper Island har vi inga lärare eller läroböcker, i stället tar vi in specialister och föreläsare från branschen. Utbildningen är på 1,5 år och avslutas med 16 veckors praktik, säger Charlotte Sundåker.

Kommer ni att ha några samarbeten med mobilbranschen under utbildningen?

– Ja. Hyper Island kommer att samarbeta med både lokalt förankrade mobilexperter och internationella föreläsare.

Applikationer till Iphone och Android har på kort tid skapat en helt ny marknad med fantastiska affärsmöjligheter. En riktigt bra app-idé kan göra upphovsmannen till en förmögen stjärna.

Utbildningar inom teknik

Teknik

UX-design

Programmering

Metroteknik

Senast uppdaterad: 18 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Jobben unga helst vill ha

Restaurang- och hotelljobb, försäljare och lagerarbetare. Unga väljer ofta jobb med hög personalomsättning och möjlighet att arbeta deltid för att kunna plugga samtidigt. Restaurangbiträde, försäljare och lagerarbetare. De jobb som unga väljer är sådana som har stor omsättning på personalen. Det gör att det finns många öppningar och ingångar för dem som vill in på arbetsmarknaden.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-10-30

Tävlingen som fick Isabella att plugga vidare

Isabella Gustafsson sökte till en utbildning för att tävla om en vespa i AllaStudier.se:s tävling. Nu har hon vunnit – och hittat en ny karriär. Från barnskötare till förpackningsdesigner. Och en skinande, ny vespa rikare. Vardagslivet har förändrats drastiskt på bara några veckor för Isabella Gustafsson, 25. Hon är en av sex vinnare av en VespaS50 i webbplatsen AllaStudier.se:s tävling som gick u ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-08

Studera med funktionshinder

Har du en funktionsnedsättning och vill studera? Det finns mycket hjälp att få på högskolor, folkhögskolor och yrkeshögskolor om du till exempel har dyslexi, syn- eller hörselnedsättning. Läs mer här!

Läs mer