Visa allastudier.se som: Mobil
Pedofil fick starta gymnasieskolor

Pedofil fick starta gymnasieskolor

En dömd pedofil fick starta tre friskolor i Stockholm. Idag har han lämnat över ledningen till kvinnlig hallick.

En dömd pedofil har startat och drivit tre fristående gymnasieskolor i Stockholmsområdet, uppger TV 4 Nyheterna. År 2000 fick den 47-årige mannen tillstånd att starta friskolorna, trots att han mindre än två år tidigare avtjänat ett treårigt fängelsestraff för att ha haft samlag med en sjuårig flicka. Enligt 48-åringen hade flickan övertalat honom till sexuellt umgänge.

År 2007 dömdes mannen på nytt, denna gång till sex års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott. 47-åringen hade under tre års tid förgripit sig på en flicka och även filmat övergreppen.

Men enligt TV 4 Nyheterna är pedofilen inte den enda inom friskoleföretaget som har dömts för grova brott. När mannen hamnade i fängelse överlämnade han ledningen till sin 49-åriga kollega och dennes 30-åriga hustru, en före detta prostituerad. Kvinnan hade precis avtjänat ett tvåårigt fängelsestraff för grovt koppleri eftersom hon var en av de huvudansvariga i en stor kopplerihärva med ryska prostituerade.

I dag är det den kvinnliga hallicken och hennes svärfar i 80-årsåldern som driver friskolorna, eftersom både 47-åringen och 49-åringen dömdes till fängelse och näringsförbud i januari i år.

Länkar: Fler som fått problem med rättvisan

Fuska eller inte fuska – det är frågan

Högskolorna där studenter fuskar mest

Kastade in böcker till inlåst elev

Josefin Svenberg / AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 18 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-07

Video: 5 karriärvägar efter estetiska programmet

Om du gillar att uttrycka dig kan estetiska programmet vara perfekt. Här får du fem tips på hur din karriär kan se ut.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Skolverket i ny rapport: Svenska elever blir allt sämre

Under de senaste 20 åren har svenska grundskoleelever blivit allt sämre, visar en rapport som Skolverket presenterade nyligen. Främst har eleverna hamnat efter när det gäller kunskaper i matematik och i andra naturvetenskapliga ämnen. I rapporten går det att läsa att svenska elevers resultat i internationella utbildningsstudier som PISA och PIRLS försämrats markant under de senaste 20 åren – ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-13

Från Boden till Lund - för fysiken

Karl Nordenstorm flyttade från Boden till Lund för att kunna gå Sveriges enda gymnasieprogram med inriktning på fysik. Lund är just nu en av världens mest spännande platser att plugga fysik på. Karl kom till Lund för två år sedan och var då en av de första eleverna på den spetsutbildning i fysik som startade på Polhemsskolan. Det innebär att han har dubbelt så mycket fysik på schemat som andra nat ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön