Visa allastudier.se som: Mobil
Hotell Lindesnes

Plugga till hotellerist – starta hotell i Norge

Vill du kunna planera en konferens, rekommendera viner, boka in nya gäster och ständigt ge världens bästa service? En hotellerist har koll på hela hotellet.

Vad gör en hotellerist?

- Att vara hotellerist innebär att du har koll på alla hotellets avdelningar. För att vara en bra chef måste du ha förståelse för allt, du måste kanske inte kunna göra allt i köket och så, men du ska kunna hjälpa till. Det är en speciell bransch, vi säljer ju en upplevelse!

Ebba Franzén har varit med och startat ett nytt hotell i Lindesnes på Norges sydspets. Hon utbildade sig till hotellerist vid den tvååriga KY-utbildningen i Hotel Management i Jönköping. Efter det jobbade hon på hotell i Jönköping i ett och ett halvt år. Idag kan hon titulera sig Front Office and Revenue Manager.

Vilka fördomar möter du?

- Att jag är ung och tjej. Jag är bara 25 år, så det gäller att kunna leverera för att bemötas med respekt.

Varför sökte du utbildningen?

- Det har alltid varit drömmen att jobba inom hotell. Farfar var hotelldirektör. Alla andra tjejer ville bli frisör och flygvärdinna när jag växte upp. Jag ville jobba på hotell.

Hur hamnade du i Norge?

- Jag fick en förfrågan att vara med och starta upp ett nytt hotell i Norge. Så jag tänkte att ”Klart jag ska göra det!”

Ebba tipsar: Så får du mitt jobb
  1. Utbildning. Utan det kommer du inte långt.
  2. Var inte rädd för att hänga med på nya saker.
  3. Var beredd på att jobba hårt. Tempot är högt.
  4. Skaffa en "mentor", det har du stor nytta och glädje av!
  5. Var ödmjuk och personlig.
Per Samuelson
Senast uppdaterad: 12 apr 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Här får 4 av 5 jobb direkt efter examen

Yrkeshögskolan är en säker väg till jobb. Utbildningarna är anpassade till arbetsmarknaden. På Yrkeshögskolan får mer än 80 procent av studenterna jobb direkt efter studierna. Anledningen är det nära samarbetet med arbetsgivare och att utbildningarna skräddarsys för att passa på arbetsmarknaden. Det gör att studenterna blir särskilt eftertraktade.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Guide: Så tar du dig in i mediebranschen

Mediebranschen glittrar och lockar många. Samtidigt är det vagt vilka yrken som finns och hur man når dit. Vi tipsar om utbildningarna och träffar Caroline som har skrivit en hel bok  med tips från medieprofiler hur man lyckas i branschen. Caroline Lidman är 20-åringen med en fascination för mediabranschen. Den har lett henne via mediastudier och praktik inom branschen till boken "Mediakåt - ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Så får du jobba med stjärnorna

Lärarutbildningen har hjälpt Eric Sjölin i jobbet som supporteransvarig i fotbollsklubben IF Elfsborg.Privat Älskar du sport och vill jobba på de stora arenorna? Du måste inte vara Messi för att hamna där. Här hittar du karriärvägarna in i sportens värld. Du måste inte vara världsstjärna för att få jobba på elitnivå med sport. Runt alla idrottshändelser finns en mängd viktiga människor.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön