16 apr 2019

Skola – snart även på lördagar

För att klara kurserna kan skola på lördagar bli aktuellt för gymnasieelever. Försök ska börja på en skola.

Skola även på lördagar. Det kan bli verklighet redan nästa höst för de av Stockholms gymnasieelever som behöver extra hjälp för att klara sina kurser. När Stockholms stads budget för 2012 presenteras senare i veckan kommer ett förslag om lördagsgymnasium finnas med.

– Tanken är att de elever som har underkänt, eller riskerar att få underkänt ska kunna erbjudas att gå dit och få extra stöd i stället för att vänta till sommaren eller komvux eller inte få godkänt alls, säger Lotta Edholm (fp), skol- borgarråd i Stockholm.

Exakt hur lördagsundervisningen ska se ut är inte klart, inte heller i vilka ämnen undervisning ska bedrivas eller hur många lärare som kommer finnas tillgängliga. Inte heller hur mycket projektet kommer att kosta. Men försök kommer att börja på en skola.

– Det finns ingen prislapp utan det får tas inom ramen för den kommunala gymnasieskolan. Friskolorna är också välkomna att skicka sina elever men då får de betala för dem från sin skolpeng, säger Lotta Edholm.

Kristoffer Rengfors
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-13

Så gör du den perfekta semlan

Vad är hemligheten bakom en perfekt semla? Det vet Therese Vesterholm, en av årets finalister i SM för Unga Bagare. Therese Vesterholm bakar just nu mellan 100 och 200 semlor per dag. Hon är nämligen mitt inne i praktikdelen av sin YH-utbildning för bagare och konditorer vid Österänggymnasiet i Kristianstad. Det är en av landets absoluta spetsutbildningar på området, hela 5 av totalt 12 finalister ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-13

Gymnasievalet – så går det till

Gymnasievalet närmar sig. Här är en kort guide över vad som ska göras när. Börja söka I slutet av januari eller början av februari får alla nior ett lösenord till intagningssajten www.gyantagningen.se hem i brevlådan. När du fått det gör du ditt val online. Sista ansökningsdagen Sista ansökningsdagen varierar beroende på vilken kommun du bor i. Kolla noga vad som gäller just dig.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-01-17

Plugga med mobilen

Idag finns det appar i massor som klarar det mesta. Har du en smartphone eller en surfplatta och har gått vilse i app-djungeln? Ta det lugnt, vi hjälper dig. Här är apparna som förgyller din tid i plugget och gör skoldagarna lite enklare.  Ordspelet där du kan utmana dina vänner. Vem har störst ordförråd? Vem klarar tidspressen? Ett underhållande spel som enkelt sysselsätter dig i väntan på busse ...
Läs mer