12 okt 2021

"Vi vill ha en levande mässa"

21 mars öppnar yh-mässan i Malmö på Malmö Arena. Där kan du mingla med representanter från en stor mängd intressanta utbildningar, lyssna på inspirerande föreläsningar och speed-dejta studie-och yrkesvägledare.

Sandra Strandberg, Fredrik Johnsson, Ylva Claesson och Sandra Smith pluggar själva på yh-utbildningen ”Service Manager för future tourism”. Ett av projekten de gör på utbildningen det här året är att projektleda årets yh-mässa.

– Det är en av de största fördelarna med yrkeshögskoleutbildning, att man alltid jobbar med skarpa projekt och att det är en bra mix av teori och praktik, säger Ylva Claesson.

På årets yh-mässa kommer man kunna träffa ett 30-tal yhutbildningsanordnare för att få information om olika utbildningar och hur det funkar att studera inom yrkeshögskolan. Det finns också tillfälle att gå på speed-dejting med studie- och yrkesvägledare, som är experter på just yrkeshögskoleutbildningar.

      Mässan är ett ypperligt tillfälle att träffa yh-anordnare, mingla och skapa ett nätverk. Den hjälper en också att bli lite klar i sin bild av vad som finns, säger Sandra Smith.

Projektledarna lovar också att mässan ska vara inspirerande på andra sätt.

– Vi vill ha en levande mässa med konferencier, som hela tiden ställer frågor till besökare och utställare, säger Fredrik Johnsson.

– Vårt mål är att både utställare och besökare ska tycka att det är en rolig mässa, där man vill stanna länge. Vi kommer till exempel ha fyra föreläsare som föreläser under dagen, till exempel om  human scanning, vilket man kan ha stor nytta av på en anställningsintervju för att få övertaget, säger Sandra Strandberg.

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 12 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Yh-mässan i Stockholm 19-20 mars

På tisdag slår Yh-mässan upp dörrarna på Kulturhuset, för alla som är intresserade av att hitta en utbildning som med all sannolikhet kommer att leda till jobb. – Vi vill lyfta upp och belysa Yh-utbildningar, det är många som inte vet vad en yrkeshögskoleutbildning innebär. Mässan är ett fantastiskt tillfälle att få träffa Yh-anordnare, få inspiration och praktiska råd kring Yh-utbildningar.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Undvik stressen inför terminsstart

Många av Sveriges studenter ligger ännu i hängmattan, men sommaren lider mot sitt slut och snart är det dags att logga på studiehjärnan igen.  Psykologen Kirsti Tellas tipsar om hur man fixar omställningen smidigt. – Vi är vanedjur som anpassar oss till situationen vi har just för tillfället. Vissa har varit lediga i två och en halv månad och då kan man lätt tappa tilliten till sig själv och ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-08

Guide: Så tar du dig in i mediebranschen

Mediebranschen glittrar och lockar många. Samtidigt är det vagt vilka yrken som finns och hur man når dit. Här kan du läsa om hur du ska göra för att komma in i den populära mediabranschen!

Läs mer