16 apr 2019

Vill du gå en kurs i duvmatning?

Medborgarskolan i Stockholm har skapat en internetsnackis med sin kurs i duvmatning, där deltagarna bland annat ska lära sig att kasta brödbitar utan att träffa duvorna i huvudet.

– Ja, vi har hört att den diskuteras, skrattar Paula Ludewig på Medborgarskolans marknadsavdelning. Det är roligt att den får så mycket uppmärksamhet, det hade vi aldrig kunnat tro.

Just nu har ni en tävling där man ska hitta en plojkurs i er katalog. Får vi gissa att duvmatningskursen är det rätta svaret?

– Ha ha, visst är det så. Men en del går faktiskt på det, vi har fått in jättemånga samtal där vi har fått förklara att det bara är på skoj. Då skrattar de flesta och tycker att det är roligt.

Ni tar ju emot internetanmälningar, är det någon som har anmält sig till duvmatningskursen?

– Ja, 15 stycken faktiskt – och det är ganska många.

Är det inte läge att anordna kursen när det är så pass stor efterfrågan?

– Kanske det, ha ha! Nu är inte jag ansvarig för just den biten, men jag tror nog inte att det blir en sådan kurs, tyvärr.

Tips: Riktiga utbildningar med djurJosefine Svenberg
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-18

Hetaste matlagningen i höst

Dagarna blir allt kortare och snart vill vi krypa inomhus för att aktivera oss. Det ökande intresset för mat, matlagning och bak gör att vi vill kolla vilka matlagningskurser som gäller just nu. – Det vi framförallt ser är en ihållande trend, där den ekologiska och närodlade maten är här för att stanna. Att man inte slänger utan tar tillvara, att kocken själv går ut och plockar sin egen harsyra oc ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-08-15

Mindful eating – bli medveten i ditt ätande

Vet du varför du väljer att äta? En kurs i Mindful eating tränar dig i att bli medveten om vad, hur och framförallt varför du äter och riktar sig till dig som vill ta kontroll över ditt ätande. Vi tittar närmare på den enda lärarledda kursen som finns i Sverige. Elin Borg driver den enda kursen med fysiska träffar som finns i Sverige i mindful eating.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Fler svenskar vill lära sig arabiska

Intresset för att lära sig arabiska har ökat kraftigt i Malmö. Tidigare har studieförbunden haft svårt att locka nybörjare, men nu är efterfrågan stor. Sökfunktion: Hitta din språkutbildning Intresset för att lära sig arabiska har ökat kraftigt i Malmö. Tidigare har studieförbunden haft svårt att locka nybörjare, men nu är efterfrågan stor. – I våras var första gången som vi upplevde ett sökt ...
Läs mer