Visa allastudier.se som: Mobil
Visar 1-18 av 18 träffar
 

Vad leder en bageriutbildning till?

Bagare och konditorer kan jobba på olika arbetsplatser, industribageri, mindre bageri med butik eller konditori. På ett industribageri sker produktionen av bröd huvudsakligen av maskiner. Bagarens huvuduppgift blir då att övervaka maskiner och, på vissa arbetsplatser göra vissa moment själv.

På mindre bagerier och konditorier bakar bagarna mer själva, men har ofta hjälp av maskiner. Vanliga arbetsuppgifter är då att sätta deg, forma bröd och övervaka jäsning. Konditorn jobbar med att göra tårtor och finare bakverk. Dekoration av bakverken kräver en känsla för färg och form.

Nattarbete är vanligt bland bagare, eftersom bröd behöver vara klara för leverans på morgonen. Konditorn jobbar framförallt dagtid.

Läs en bageriutbildning

För att bli bagare väljer du restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet, eller motsvarande på Komvux om du har gått ut gymnasiet.

Det finns även ett par vidareutbildningar på Yrkeshögskolan och då krävs normalt att du har förkunskaper från gymnasiet eller Komvux.

Vidareutbildning med inriktning mot livsmedelsområdet finns även inom högskola och universitet.

Om du inte finner de utbildningar inom bageri som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter utbildningar kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "eftergymnasialt", Intresse: "bageri".

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv