Specialistundersköterska inom kvalificerad sjukvård

Akademi Båstad Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Båstad, Distans
200 yh-poäng
Heltid
CSN-berättigad
Distans med träffar
Startdatum: fall 2023 - Båstad
Båstad kommun Akademi Båstad

Specialistundersköterska inom kvalificerad sjukvård

Läs en undersköterskeutbildning

Specialistutbildad undersköterska inom kvalificerad sjukvård

Är du undersköterska och nyfiken på mer och ny kunskap? På Akademi Båstad Yrkeshögskola kan du som redan är undersköterska läsa YH-utbildningen Specialistundersköterska inom kvalificerad sjukvård. Utbildningen är delvis på distans under ett år med start i september. Under utbildningen gör du även LIA, lärande i praktik, under fyra veckor.

Som specialistundersköterska går du en spännande framtid till mötes inom hälso- och sjukvård i privat, regional eller kommunal regi. Vår utbildning riktar sig till dig som är intresserad av såväl psykisk som somatisk hälsa. Du kommer även att få kunskaper i preventivt och rehabiliterande arbetssätt liksom i palliativ vårdfilosofi.

Efter utbildningen kan du bidra till bättre kvalitet i den kvalificerade sjukvården och bli en viktig länk mellan undersköterskan och sjuksköterskan inom sjukvårdens olika grenar. Du får även fördjupade kunskaper i sjukdomslära och en större kunskap i omvårdnadsprocessen.
Du får en kompetenshöjning som ger dig beredskap att hantera och göra adekvata bedömningar i akuta och komplexa situationer vid vård av både barn och vuxna. Dessutom får du en djupare förståelse för och bättre handlingsberedskap vid psykisk ohälsa. Utbildningen ger även handledarkompetens utifrån Vård och Omsorgscollege.

Behovet av specialistundersköterskor ökar
Som specialistundersköterska kan du bland annat arbeta med ledarskap, teamarbete och kvalificerad sjukvård. Behovet av specialistundersköterskor ökar i takt med att hälso- och sjukvården blir allt mer kunskapsintensiv och specialiserad. Vårdens organisation har förändrats med korta, intensiva vårdtider i akutsjukvården, och ett ökat ansvar för primärvården och kommunal hälso- och sjukvård. Samtidigt har multisjukligheten dramatiskt ökat och behovet av vidareutbildade undersköterskor växer.

Studierna bedrivs delvis på distans med en teorivecka per månad på plats i Båstad varvat med handledda självstudier. Under vårterminen schemaläggs fyra veckors LIA. Teoriveckorna är uppbyggda i samarbete med vårdbranschen för att möta hälso- och sjukvårdens behov av specialistundersköterskor med fördjupade kunskaper och kompetenser. Studieåret avslutas med ett skriftligt arbete utifrån vetenskaplig grund där även en förbättringsplan ska redovisas.

Varför välja Akademi Båstad Yrkeshögskola?

Externa föreläsare

Samarbete med

branscher

Behov på

arbetsmarknaden

Förkunskaper

Grundläggande behörighetskrav

Slutförd svensk eller utländsk gymnasieutbildning eller motsvarande, alternativt praktisk erfarenhet, eller motsvarande förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Särskilda behörighetskrav

Kompetens som undersköterska med minst ett års yrkeserfarenhet på heltid/två års yrkeserfarenhet på minst halvtid inom öppen- och/eller slutenvård. Godkänt betyg i Medicin 1, Psykologi 1 och Vård- och omsorgsarbete 1 och Akutsjukvård.

Examen & Intyg

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

Akademi Båstad Yrkeshögskola

En utbildningsanordnare med lång erfarenhet!

Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder utbildningar inom olika yrkesområden. T.ex. Besöksnäring, Trädgård, Ledarskap, Revenue Management, Restaurang och Vård. Samtliga Yh-utbildningar är framtagna i samarbete med respektive bransch. Det betyder att utbildningarna innehåller kurser som är väl anpassade till den kompetens näringslivet...


Läs mer om Akademi Båstad Yrkeshögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Specialistundersköterska inom kvalificerad sjukvård
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Akademi Båstad Yrkeshögskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Specialistundersköterska inom kvalificerad sjukvård

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Specialistundersköterska inom kvalificerad sjukvård från Akademi Båstad Yrkeshögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön