Specialistundersköterska Multisjuka äldre

Medlearn
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
200 yh-poäng
Deltid
CSN-berättigad
Specialistundersköterska

Specialistundersköterska Multisjuka äldre

Är du undersköterska och vill specialisera dig kring omvårdnaden av multisjuka äldre? Vill du vara med och påverka morgondagens äldrevård? Vidareutbilda dig till specialistundersköterska på Medlearn samtidigt som du arbetar.

Medlearn yrkeshögskola erbjuder utbildningen till specialistundersköterska för multisjuka äldre på deltid. Upplägget passar dig som vill ha möjlighet att kombinera arbete och studier.

Eftertraktad spetskompetens

Behovet av specialistundersköterskor med hög kompetens ökar och utbildningen är framtagen tillsammans med arbetsgivare som vill satsa på yrkesrollen.

En växande äldre befolkning gör att allt fler behöver specialiserad vård, både i hemmet och inom äldrevården. På utbildningen får du kompetens att på ett professionellt sätt möta äldre med en komplex sjukdomsbild och ett stort vårdbehov samt dennes anhöriga. Specialistundersköterskan arbetar som en viktig länk i teamet kring vårdtagaren. Utbildningen rustar dig även för att arbeta med utvecklingsfrågor, kvalitetsarbeten och handledning av personal.

Välfärdsteknik, palliativ vård och etik

Utbildningens kurser är framtagna för att möta behoven inom vården. Du får spetskompetens inom bland annat personcentrerad vård, etik och den palliativa vårdens värdegrund, välfärdsteknik och rehabiliterande vård och omsorg. I utbildningen ingår även en praktikperiod där du får praktisk erfarenhet. Du läser tillsammans med andra undersköterskor som vill specialisera sig och du får ett värdefullt utbyte av erfarenheter och insikter i dialogen med dem.

Matchar arbetsgivarnas behov av kompetens

Innehållet i utbildningen har tagits fram i nära samarbete med arbetsgivare inom yrkesområdet, vilket garanterar att yrkeskompetensen är eftertraktad på arbetsmarknaden.

Så ansöker du

Du hittar länk till webbansökan på vår hemsida medlearn.se .Genom länken blir du förflyttad till en antagningssida där du skapar ett konto och bifogar dina dokument (betyg). Observera att denna länk är endast öppen under ansökningsperioden. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Examen & Intyg

På It´s learning hittar du uppgifter och material

Detta är en distansutbildning som ges från Piteå och är helt på distans. Utbildningen bedrivs på halvfart, 50%. Total utbildningstid inklusive Lia (praktik) är 80 veckor. Lian utgör 12 veckor på halvfart.

Undervisning och lärarhandledning sker online eller via lokalt lärcentrum om så önskas på någon av nedan studieorter. Studierna genomförs via vår digitala lärplattform It´s learning där du hittar uppgifter och studiematerial.
Studieorter
Du kan gå utbildningen oavsett vilken arbetsgivare du har idag och oavsett var du bor, utbildningen kommer att bedrivas helt på distans. Det kommer dock att finnas möjlighet att studera en dag i veckan på följande orter: Piteå, Arvidsjaur, Lycksele, Sorsele, Storuman, Norsjö, Dorotea, Vilhelmina och Malå.

Kursinnehåll

 • Etik i vården av multisjuka äldre, 10p
 • Examensarbete, 20p
 • Lärande i arbete (LIA), 30p
 • Palliativa vårdens värdegrund, 20p
 • Pedagogiskt ledarskap och yrkesmässig handledning, 20p
 • Personcentrerad och specifik omvårdnad, 40p
 • Professionellt förhållningssätt vid multisjukdom, 10p
 • Rehabiliterande och funktionsbevarande vård och omsorg, 20p
 • Specialistundersköterskans roll i ett tvärprofessionellt team, 10p
 • Välfärdsteknik, 20p

Behörighet

Utbildningen till specialistundersköterska är en vidareutbildning för dig som har studerat en Vård- och omsorgsutbildning. För att bli behörig till utbildningen specialistundersköterska multisjuka äldre ska du ha:

1. Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier

2. Särskilda förkunskaper.
Om du har betyg från nya gymnasieskolan gäller lägst E i:

 • Medicin 1
 • Psykologi 1
 • Vård och omsorgsarbete 1
 • Vård och omsorgsarbete 2

  Eller motsvarande från gamla gymnasieskolan.

3. Arbetsgivarintyg på arbete som undersköterska i minst 12 månader

Ett arbetsgivarintyg styrker din arbetslivserfarenhet och ska innehålla arbetad tid i procent, arbetets art samt under vilken tidsperiod anställningen omfattar. Anställningsintyg eller tidsrapportering är inte giltiga som intyg.

Reell kompetens och behörighet enligt 20% regeln

Om du saknar gymnasieexamen eller motsvarande kan du uppfylla formell behörighet till yrkeshögskolan via Reell kompetens eller enligt 20% regeln. Läs mer om detta på skolans hemsida.

Medlearn

Medlearn AB – utbildning inom vård, omsorg och tandvård

Medlearn utbildar varje år tusentals personer till yrken inom vård och omsorg och finns idag i stora delar av Sverige.  Välj hur du vill studera Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan...


Läs mer om Medlearn och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Specialistundersköterska Multisjuka äldre
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

MedlearnRecensioner

Det finns inga recensioner för Specialistundersköterska Multisjuka äldre

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Specialistundersköterska Multisjuka äldre från Medlearn , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön